Interzis sa spui Facebook sau Twitter la televizor sau radio, in Franta

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 11:48
1887 citiri
Interzis sa spui Facebook sau Twitter la televizor sau radio, in Franta
Foto: Huffington Post

Pronuntarea cuvintelor "Twitter" sau "Facebook" la televizor sau la radio a fost interzisa in Franta. Se poate face exceptie doar daca fac subiectul unei stiri in sine. Interdicitia a fost data pe baza unui decret emis in 1992, in care se arata ca pomenirea numelui unui serviciu reprezinta publicitate.

Mentionarea numelor celor doua retele sociale la televizor sau radio inseamna tratament preferential, asa ca a fost interzisa, informeaza Huffington Post.

Christine Kelly, purtatorul de cuvant al Consiliului Superior al Audovizualului din Franta, CSA, a explicat ca nu este corect sa li se acorde celor doua retele sociale tratament preferential in conditiile in care valoreaza deja milioane de euro, iar alte retele sociale se lupta ca sa se faca cunoscute.

"Daca permitem sa se vorbeasca despre 'Facebook' sau 'Twitter' deschidem cutia Pandorei: alte retele sociale vor depune plangeri si vor spune: noi de ce nu?", a precizat Kelly.

La televizor sau radio se va putea spune doar: ne gasiti pe retelele sociale, iar ascultatorul va alege singur unde sa se duca.

Bloggerul Matthew Fraser crede ca aceasta restrictie are legatura cu protectionismul traditional al Frantei cand e vorba de cultura americana.

"Facebook si Twitter sunt site-uri americane. In Franta, sunt privite ca simboluri ale dominatiei anglo-saxone, alaturi de Apple, MTV, McDonald's, Hollywood, Disneyland si altele. Este o disputa veche, care nu poate fi discutata", scria acesta.

In 2003, tot in Franta a fost interzisa folosirea cuvantului "e-mail" in comunicatele transmise de guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Twitter Facebook interzis Franta, #interzis pronunta televizor Radio , #stiri Facebook