Ti se pare de vis un job la Facebook? Lucruri oribile care te-ar putea face sa-ti schimbi parerea

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 09:00
9225 citiri
Ti se pare de vis un job la Facebook? Lucruri oribile care te-ar putea face sa-ti schimbi parerea

Facebook a fost catalogata de multe ori drept cea mai buna companie din industria tehnologiei unde ai putea lucra, datorita salariilor atractive si conditiilor de lucru.

Totusi, mai multi actuali sau fosti angajati sustin ca sa lucrezi pentru gigantul american nu este chiar de vis, divulgand cele mai mari lipsuri si neplaceri pe care le intalnesti daca obtii un job la Facebook, arata Business Insider.

Cum ajungi sa lucrezi pentru Facebook

De exemplu, inginerii au o perioada de sase saptamani pe an in care trebuie sa fie disponibili 24 din 24, sapte zile pe saptamana. In acest interval, ei nu pot pleca din oras si nu prea pot consuma alcool la petreceri, sustine Keith Adams, care este inginer la Facebook. Cel mai rau lucru, spune el, este ca trebuie sa raspunzi mereu la telefon daca esti sunat, chiar si in mijlocul noptii.

Cum e viata cand lucrezi la Facebook

Unii angajati ai companiei se plang ca la Facebook nu exista o infrastructura sau organigrama functionala, intrucat echipele sunt prea numeroase, uneori formate chiar si din mii de persoane, in timp ce altii arata ca multi salariati nu se concentreaza si se trezesc ca au de refacut proiecte in care au investit numeroase resurse si timp.

De asemenea, un fost angajat al Facebook, care a ales sa ramana anonim, a spus ca i s-au trasat sarcini complet nepotrivite si ca echipa din care facea parte l-a tratat ca pe un "gunoi".

Facebook isi plateste angajatii regeste. Cat castiga un inginer incepator

Oamenii mai sunt nemultumiti si de faptul ca lucreaza in incaperi de tip open-space, foarte inghesuite si unde nu exista pic de intimitate.

"Cand ai niste camere imense pline cu randuri si randuri de mese ca de picnic, cu oameni care stau umar langa umar, fara niciun pic de intimitate, imi pare rau...dar asa sunt tinute vacile in grajd, nu oameni talentati care castiga sume din sase cifre", a criticat un angajat.

Facebook scoate la concurs peste 1.000 de joburi - domenii diverse

Totodata, Sunayana Sen, care a lucrat pentru Facebook India, a precizat ca nu te poti relaxa, nu poti scapa de munca, nici macar atunci cand esti in vacanta, pentru ca primesti mereu tot felul de notificari, carora trebuie sa le acorzi importanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#joburi Facebook, #munca Facebook, #salarii Facebook, #lucrezi Facebook, #conditii munca Facebook , #stiri Facebook