Tinerii care folosesc Facebook, predispusi la consumul de alcool si droguri

Joi, 25 August 2011, ora 20:57
1656 citiri
Tinerii care folosesc Facebook, predispusi la consumul de alcool si droguri

Adolescentii care folosesc, in mod regulat, Facebook, MySpace si alte platforme sociale, au tendinta sa consume alcool si sa fumeze tutun si marijuana mai mult decat ceilalti, arata un sondaj efectuat printre 1.000 de tineri.

Cei care folosesc astfel de site-uri zilnic sunt de cinci ori mai predispusi sa fumeze tutun, decat cei care nu le folosesc, de trei ori mai predispusi sa consume alcool si de doua ori mai predispusi sa fumeze marijuana.

Sondajul, realizat printre tineri de intre 12 si 17 ani, realizat de Universitatea Columbia, arata ca 70% dintre cei intervievati au spus ca folosesc site-urile de socializare in fiecare zi, iar 30% au declarat contrariul.

Unul dintre principalele motive pentru care tinerii intra pe aceste site-uri, pe langa pentru a tine legatura cu prietenii, este urmarirea fotografiilor postate, cercetatorii observand ca imaginile care ii ilustreaza pe tineri beti, inconstienti sau consumand droguri sunt foarte populare.

Cu toate acestea parintii nu sunt constienti de efectul acestor site-uri asupra posibilitatii ca tinerii sa consume alcool si droguri, noua din zece parinti spunand ca site-urile nu au efect asupra lor.

Joseph Califano, fondator al Centrului National pentru Dependenta si Abuz de Substante din cadrul Universitatii Columbia, spune ca Facebook si alte site-uri ar trebui sa controleze mai strict postarea de fotografii si sa opreasca acestui tip de imagini.

Citeste mai mult despre Tinerii care folosesc Facebook sunt mai predispusi la consumul de alcool si droguri pe Think Outside The Box.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#utilizatori Facobeook alcool tutun, #Facebook alcool tigari , #stiri Facebook