Ce cred copiii despre Facebook: Ar trebui Mark Zuckerberg sa fie ingrijorat? (Video)

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 17:57
4961 citiri
Ce cred copiii despre Facebook: Ar trebui Mark Zuckerberg sa fie ingrijorat? (Video)
Foto: Blog/IP Ghoster

O noua generatie creste acum printre tentatiile mediului digital, iar Facebook isi propune sa ii convinga pe copiii de astazi sa foloseasca reteaua de socializare cand vor fi mai mari.

Totusi, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg ar putea fi uimit de afirmatiile unor copii cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani, care au marturisit cu multa sinceritate ce cred despre reteaua sociala, intr-un material Business Insider.

Cei mai multi dintre ei sustin ca Facebook este o platforma potrivita pentru "oamenii mai batrani" si ca este posibil ca aceasta sa dispara din topul celor mai populare retele sociale pana cand vor ajunge adulti.

De ce nu ar trebui sa-ti lasi copilul pe Twitter si Facebook

"Facebook e potrivita pentru oameni mai batrani, cum ar fi parintii sau bunicii mei", a spus o fetita de 11 ani.

"Nu cred ca generatia noastra va folosi Facebook, pentru ca noi folosim de acum alte retele sociale, cum ar fi Instagram", a completat o copila de 10 ani si jumatate.

"Nu prea prinde la copii, oamenii incep sa foloseasca Facebook cand imbatranesc", a marturisit un pusti de 13 ani.

De ce creeaza Facebook atat de multa dependenta - iata explicatia stiintifica

Totodata, alti copii au spus ca Facebook va incepe cat de curand sa nu mai fie in voga, pentru ca vin din urma retele precum Instagram sau Snapchat.

O fetita de doar noua ani a povestit de ce isi doreste mama sa ca ea sa aiba cont pe Facebook: "Mama mi-a spus mereu ca ar trebui sa folosesc Facebook in loc de Instagram...asta pentru ca multi dintre prietenii ei sunt acolo si crede ca, daca as avea si eu cont, as putea posta ceva dragut pe pagina ei, iar prietenii sai ar vedea".

"Motivul pentru care nu-mi place Facebook este ca oamenii joaca prea mult teatru acolo", a precizat un baiat de 13 ani, in timp ce o fata de aceeasi varsta a spus ca, in momentul in care va fi "suficient de batrana" pentru a se gandi sa isi faca un cont de Facebook, reteaua sociala va fi atat de depasita incat nimeni nu o va mai folosi.

Surpriza de la Facebook: Ce le pregateste utilizatorilor

"Va fi ca MySpace, adica pe Facebook va mai fi o mana de oameni", a continuat un alt copil.

Un baietel mai circumspect a mentionat ca "Facebook este o alta modalitate ca hackerii sa fure fotografiile personale ale utilizatorilor", sustinand ca reteaua de socializare nu este deloc o zona sigura din acest punct de vedere.

In prezent, copiilor cu varste pana la 13 ani nu le este permis sa aiba conturi pe Facebook, insa reteaua de socializare lucreaza la o modalitate prin care sa rezolve aceasta problema si chiar sa ii atraga pe tinerii potentiali utilizatori, potrivit The Guardian.

Cum sa iti supraveghezi copilul pe Facebook

Facebook are in lucru un sistem prin care copiii mai mici de 13 ani sa poate utiliza reteaua sociala, dar, in acelasi timp, sa fie supravegheati de parinti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#copii Facebook, #copii parere Facebook, #copii utilizatori Facebook , #utilizatori