Cum cresti prezenta brandului tau pe Facebook?

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 23:51
1937 citiri
Cum cresti prezenta brandului tau pe Facebook?
Foto: Arhiva

Prezenta brandului pe Facebook se traduce in lumea afacerilor in vanzari mai mari, motiv pentru care managerii sunt din ce in ce mai atenti la cum comunica in reteaua sociala. Cum reusesti insa sa atingi un numar mare de utilizatori, cu cat mai putine resurse financiare?

Brandul poate fi facut vizibil in reteaua sociala prin continut, aplicatii si ads (reclame platite), a explicat Costin Radu, managing partner la "The Geeks", in cadrul conferintei Social Networks Strategy, de marti.

Acesta ii sfatuieste insa pe specialistii in social media sa nu faca din campaniile in reteaua sociala un scop in sine. "Facebook e atat de sexy, incat acum exista riscul sa uitam ca exista mai multe oportunitati, vanzarile sunt mai importante decat like-urile, trebuie sa definesti clar daca Facebook contribuie la vanzarile tale", spune Costin Radu.

Pentru realizarea unei campanii, spune specialistul in media, primul pas este "sa citesti regulile de pe Facebook".

Esti pe Facebook fara sa stii - cum te urmareste intreaga retea

"Foarte multe din concursuri si promotii incalca regulile Facebook, sunt multe care te pun sa postezi ceva, Facebook interzice acst lucru. Sunt multe aplicatii care te pun sa schimbi poza de profil - este interzis. Sunt interzise concursurile in care se cer like-uri, (...) este posibil ca Facebook sa va scoata aplicatiile, iar asta poate avea consecinte negative asupra paginii", explica Radu.

Dragoste cu de-a sila, pe Facebook nu se poate

"Nu cereti like obligatoriu, trebuie sa existe modalitati simpatice de a integra like-ul in aplicatie. (...) Daca oamenii sunt obligati, o sa aveti un vibe negativ, mai multi oameni care comenteaza negativ asupra brand-ului", sustine expertul.

In acelasi mod, este obligatoriu ca nicio aplicatie sa nu posteze automat pe wall la utilizatori sau sa oblige la share si la permisiunea de a accesa informatiile personale ale utilizatorului.

"80% din aplicatiile din Romania cer 'allow', cand confirmi identitatea utiliaztorului si vrei sa stii ca e unic), insa cea mai mare rata de renuntare se afla pe pagina de 'allow'", explica Radu.

In ceea ce priveste reclamele platite, Costin Radu sfatuieste ca acestea sa nu fie introduse decat dupa ce o aplicatie noua isi epuizeaza caracterul de "viral", in care se promoveaza singura, pentru a minimiza bugetul.

Cum ne afecteaza Facebook creierul

Cum scrii, ce scrii si cat de des scrii?

Conteaza forate mult in campaniile pe reteaua sociala cum scrii, ce scrii si cat de des scrii: cantitatea de informatie pe Facebook nu trebuie sa depaseasca insa capacitatea utilizatorului de a interactiona.

"Facebook are un algoritm in functie de care afiseaza continutul postat pe pagina de brand. Daca oamenii au interactiune cu posturile respecive, pagina va fi cat mai prezenta pe wall-ul prietenilor.

Nu scrie mai mult decat trebuie - daca scrii de 4-5 ori, scade timpul de interactiune cu post-ul. Trebuie sa evaluati cam cat timp oamenii vor sa interactioneze cu brandul", a adaugat Costin Radu.

Continutul de pe Facebook trebuie sa fie organizat conform unui plan de teme, mai spune acesta: "E important sa testezi alternative si sa schimbi constante, teme diferite genereaza rate de interactiune diferite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#Facebook, #brand Facebook, #prezenta brand Facebook , #utilizatori