Degeaba postezi acest gen de mesaje pe Facebook (Foto)

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 08:49
8166 citiri
Degeaba postezi acest gen de mesaje pe Facebook (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Daca prietenii de pe Facebook posteaza mesaje lungi legate de confidentialitate, atunci ar trebui sa ii atentionezi ca aceasta miscare nu va avea niciun efect.

Doua astfel de inselatorii, care circula pe reteaua de socializare de cativa ani, au reaparut in aceasta saptamana, arata CBS News.

Facebook a picat din nou in toata lumea

Facebook a picat in toata lumea: Ce mesaj au transmis reprezentantii retelei sociale (Harta)

Una dintre ele sustine ca interzice Facebook sa foloseasca fara permisiunea utilizatorului datele personale sau orice alte informatii ori fotografii publicate pe contul sau.

Desi e "impachetat" frumos, mesajul nu va avea niciun efect.

Sursa: CBS News

O alta inselatorie sustine ca permite utilizatorilor sa cumpere un fel de abonament, care asigura faptul ca postarile raman private.

Dar si aceasta e o oferta falsa, care circula pe reteaua de socializare inca din 2011.

Sursa: CBS News

Facebook a reactionat in repetate randuri in legatura cu aceste situatii.

"Astfel de postari sunt false. Oricine foloseste Facebook controleaza si detine continutul si informatiile pe care le distribuie, asa cum rezulta din Termenii si Conditiile de utilizare. Ei controleaza modul in care continutul si informatiile sunt raspandite. Aceasta este politica noastra si asa va ramane intotdeauna", se arata intr-un mesaj postat de reprezentantii retelei de socializare in urma cu ceva vreme.

Avertisment de la avocatul general european

Acest gen de mesaje se raspandesc in conditiile in care tot mai multe semne de intrebare se ridica in ceea ce priveste confidentialitatea pe Facebook.

Recent, avocatul general european Yves Bot a transmis ca ar trebui suspendat imediat transferul datelor utilizatorilor europeni ai Facebook catre servere din Statele Unite, chiar daca negocierile privind protectia acestor date sunt in plina desfasurare, intrucat nu exista nicio protectie pentru cetatenii Batranului Continent.

Atentie la Facebook! Avertismentul venit de la avocatul general european

Daca esti ingrijorat in legatura cu setarile de confidentialitate, urmeaza ghidul Ziare.com despre cum sa devii invizibil pe Facebook.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#mesaje confidentialitate Facebook, #inselatorii Facebook , #utilizatori