Ziare.com

Facebook a recunoscut, in sfarsit, independenta Kosovo - un ministru este extaziat

de Diana Toea
Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 18:16

   

Facebook a recunoscut, in sfarsit, independenta Kosovo - un ministru este extaziat
Kosovo a fost recunoscuta ca regiune independenta de catre Facebook, dupa o ampla campanie dusa de mii de "diplomati digitali" ai tarii, care erau nevoiti pana acum sa se inregistreze pe reteaua de socializare ca provenind din Serbia.

Kosovo si-a declarat independenta in 2008, aceasta fiind recunoscuta de Statele Unite si de mai multe state europene. Tara nu este insa recunoscuta de aproximativ jumatate dintre natiunile lumii, inclusiv de Rusia si Romania, potrivit BBC.

Pana la recenta schimbare, in jur de 200.000 de utilizatori de Facebook din Kosovo au fost nevoiti sa se intregistreze ca fiind cetateni ai Serbiei. Petrit Selimi, ministru adjunct in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Kosovo, s-a declarat "extaziat" de decizia celor de la Facebook.

PE ii cere Romaniei sa recunoasca independenta Kosovo

Acesta a declarat ca hotararea este rezultatul "eforturilor diplomatice ale unei republici tinere". Selimi, un activ utilizator de Twitter care discuta frecvent cu alti internauti, a pus succesul pe seama campaniei "Strategia Natioanala Digitala a Diplomatiei", in cadrul careia mii de "diplomati digitali" volunatri au rugat Facebook si alte retele sociale in nenumarate randuri sa listeze si Kosovo drept regiune independenta.

Facebook a confirmat decizia, insa a sustinut ca nu a fost una politica, ci de a-si imbunatati sistemul de check-in. Selimi a precizat ca nu conteza ce motiv a avut Facebook, important este ca recunoasterea va contribui la dezvoltarea afacerilor locale, intr-o piata in care retelele de socializare devin din ce in ce mai importante.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 424 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si Ziare.com ce-asteapta!?...:))) Vrea sa le ia EZ inainte? :))))))

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor