Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Facebook are o arma secreta cu care ne tine captivi. Si nu e vorba de reteaua de socializare

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 16:22
7039 citiri
Facebook are o arma secreta cu care ne tine captivi. Si nu e vorba de reteaua de socializare
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Facebook detine o arma secreta pentru a tine utilizatorii in "universul" sau cat mai mult timp. Si nu are legatura cu reteaua sociala folosita de peste un miliard de persoane din lumea intreaga.

CNet.com arata ca secretul succesului companiei conduse de Mark Zuckerberg, care valoareaza 322 de miliarde de dolari, il reprezinta produsele dezvoltate in ultimii ani si companiile achizitionate in ultime vreme.

Compania nu se mai concentreaza in special pe reteaua sociala, ci pe elementele non-Facebook din "universul" sau, care vor fi in centrul atentiei in cadrul conferintei F8 dedicate dezvoltatorilor de software (12 si 13 aprilie).

Viitorul ii apartine lui Zuckerberg, in cea mai mare parte

Cele mai interesante vesti din cadrul companiei aparute in ultimele saptamani nu au venit din partea retelei sociale, ci de la celelalte produse ale grupului.

Instagram - cea mai populara aplicatie de distribuire a fotografiilor si clipurilor - a extins durata materialelor video ce pot fi postate de la 15 secunde la un minut. Iar acesta este doar un singur exemplu. De asemenea, exista multe zvonuri ca aplicatia Messenger ar putea deveni un hub pentru inteligenta artificiala si platile mobile.

In plus, mai e vorba si de ochelarii de realitate virtuala Oculus Rift, un pariu urias facut de Facebook. Vanzarile acestui produs au inceput sa fie onorate incepand cu luna trecuta.

Tehnologia viitorului ajunge in mainile utilizatorilor: Livrare speciala pentru ochelarii de realitate virtuala (Foto & Video)

Mesaj livrat

Vedeta conferintei F8 va fi aplicatia de mesagerie Messenger, avand in vedere ca Facebook da tot mai multe semnale ca vrea sa o transforme dintr-o alternativa la trimisul SMS-urilor intr-o platforma care sa-ti permita sa dai inapoi banii imprumutati de la prieteni, sa faci apeluri telefonice sau sa faci rezervari la restaurante.

Dar de ce potentialul Messenger e atat de mare? Zuckerberg mizeaza pe roboti. Nu e vorba de acei roboti care seamana cu un caine si pot sa-ti aduca berea din frigider, ci programe software care pot indeplini sarcini simple pe telefon, in locul utilizatorilor.

Facebook Messenger, apeluri video gratis in 18 tari. Pe cand si in Romania?

Iata un exemplu: M, asistentul digital lansat in august 2015, este bazat pe inteligenta artificiala si e supravegheat de o echipa formata din angajati ai Facebook. M poate face multe lucruri in locul tau: poate cumpara un bilet la cinema, poate face rezervari pentru vacantele tale sau poate contacta firmele de livrari.

Momentan, acesta se afla inca in faza de testare, asa ca e disponibil pentru un grup restrans de utilizatori.

Planul lui Zuckerberg este sa extinda aceasta retea de programe software, astfel ca evenimentul F8 va fi o ocazie buna pentru dezvoltatori sa fie "agatati" in acest proiect.

Totul se intampla in direct

Chiar daca marile proiecte ale lui Zuckerberg nu au de-a face cu reteaua sociala, asta nu inseamna ca pe aceasta a lasat-o deoparte de tot.

De curand a lansat serviciul Live, prin care toata lumea se poate filma si poate transmite in direct clipul realizat cu telefonul.

S-a lansat Facebook Live: Este ca si cand ai avea o camera in buzunar

Mai mult, in februarie, butonul de like s-a innoit cu cateva emoticoane noi. Iar in cadrul F8, reteaua sociala va face posibila accesarea functiei Instant Articles pentru publicatiile din intreaga lumea. Aceasta permite deschiderea articolelor direct in aplicatie, foarte rapid.

Deja functia a fost testata de cateva sute de organizatii media, inclusiv New York Times, Washington Post sau BuzzFeed.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Facebook arma secreta, #Facebook functii Messenger, #Facebook schimbari, #Facebook ochelari inteligenti , #utilizatori