Ce trebuie sa faci ca Facebook sa nu mai asculte tot ce vorbesti

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 11:47
16168 citiri
Ce trebuie sa faci ca Facebook sa nu mai asculte tot ce vorbesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook asculta tot timpul ce vorbesti in apropierea telefonului, pentru a aduna informatii despre subiectele care te intereseaza. Insa face acest lucru cu buna credinta? Si cum poti sa opresti reteaua de socializare ca sa nu-ti mai inregistreze conversatiile?

Functia a fost implementata in urma cu doi ani, insa un profesor universitar american a avertizat de curand ca reteaua sociala isi cam face de cap, arata The Independent.

Pe de o parte, Facebook sustine ca activeaza microfonul telefonului si inregistreaza conversatiile doar pentru a identifica subiectele care ii intereseaza pe utilizatorii sai, ca sa-i ajute sa posteze mai usor despre ce le place.

Mai exact, in momentul in care esti indecis in legatura cu ce sa postezi, reteaua sociala iti poate oferi sugestii, extrase din discutiile purtate anterior.

La randul sau, profesorul universitar american Kelli Burns, care preda cursuri de comunicare la University of South Florida, arata ca Facebook asculta ce vorbim tot timpul.

Insa ea sustine ca informatiile colectate sunt folosite si pentru a oferi reclame personalizate, un lucru care nu e specificat de compania lui Mark Zuckerberg.

Pentru a testa functia, profesorul universitar a discutat despre anumite subiecte in preajma telefonului, iar apoi a descoperit ca Facebook i-a afisat bannere publicitare care au avut legatura cu lucrurile discutate. Si nu e singura. De-a lungul timpului, multi utilizatori s-au plans fix de acelasi lucru, aminteste The Independent.

Ce poti sa faci ca Facebook sa nu-ti asculte conversatiile

Insa pana cand Facebook nu va oferi o pozitie clara pe aceasta tema, poti face ceva ca reteaua sociala sa nu-ti mai asculte conversatiile, anume sa dezactivezi accesul retelei sociale la microfon.

Dar cum faci acest lucru?

De exemplu, in cazul in care ai un smartphone ce opereaza cu versiunea sistemului de operare Android 6.0 sau mai noua, trebuie sa intri in setarile telefonului, la sectiunea "manager aplicatii" si apoi sa alegi "Facebook".

Ulterior, iti va aparea un meniu, de unde trebuie sa alegi optiunea "permisiuni". Aici iti va aparea o lista cu toate lucrurile din telefonul tau ce pot fi accesate de reteaua sociala, printre care se afla si microfonul. Iar tot ce trebuie sa faci este sa il deselectezi.

Citeste mai multe despre ce poti sa faci ca sa controlezi ce informatii colecteaza aplicatiile mobile despre tine

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Facebook asculta ce vorbesti, #Facebook inregistreaza conversatii, #Facebook microfon telefon , #utilizatori