Facebook, in mijlocul unui imens scandal - Ancheta dupa ce a manipulat utilizatorii

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 19:28
2728 citiri
Facebook, in mijlocul unui imens scandal - Ancheta dupa ce a manipulat utilizatorii

Autoritatile din Marea Britanie au demarat o ancheta pentru a stabili daca Facebook a incalcat legislatia britanica cu privire la protectia datelor personale, dupa ce compania americana a recunoscut ca a derulat in urma cu doi ani un experiment psihologic in randul utilizatorilor sai.

Aproximativ 700.000 de utilizatori au participat in mod involuntar la experimentul derulat in 2012 de compania din spatele celei mai mari retele sociale din lume, in colaborare cu doua universitati americane, relateaza Reuters.

Facebook face experimente: Cum ne afecteaza emotiile celorlalti

Studiul, in cadrul caruia a fost analizata posibilitatea modificarii starii emotionale a utilizatorilor si a influentarii acestora pentru a posta continut pozitiv sau negativ, a starnit un val de critici pe retelele sociale, inclusiv pe Facebook.

"Suntem constienti de aceasta chestiune si vom vorbi cu reprezentantii Facebook si, de asemenea, vom colabora cu autoritatea pentru protectia datelor personale din Irlanda, pentru a afla mai multe informatii despre circumstantele in care a avut loc", a declarat purtatorul de cuvant al Information Commissioner's Office (ICO), Greg Jones.

Reprezentantii Facebook au declarat ca vor colabora cu autoritatile si ca va fi imbunatatit modul in care sunt gestionate astfel de situatii.

Facebook vrea sa stie totul despre tine - cum poti impiedica culegerea datelor

"Este clar ca oamenii s-au suparat din cauza acestui studiu si ne asumam responsabilitatea. Studiul a fost realizat cu asigurarea protectiei informatiilor personale ale utilizatorilor si suntem bucurosi sa raspundem oricarei intrebari a autoritatilor", a precizat purtatorul de cuvant al companiei, Matt Steinfeld.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Facebook experiment utilizatori, #Facebook ancheta Marea Britanie experiment, #date personale Facebook , #utilizatori