Facebook inregistreaza venituri uriase si ajunge la un numar record de utilizatori

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 15:18
2980 citiri
Facebook inregistreaza venituri uriase si ajunge la un numar record de utilizatori
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru prima data in istoria retelei de socializare Facebook, veniturile au depasit un miliard de dolari in trimestrul patru din 2015, in timp ce numarul de utilizatori a ajuns la 1,59 miliarde, in crestere cu 14% fata de perioada similara din 2014.

Numarul utilizatorilor care au accesat serviciile Facebook de pe smartphone-uri sau alte dispozitive mobile cel putin odata pe luna a crescut in perioada octombrie - decembrie 2015 cu 21%, la 1,44 miliarde, transmite Bloomberg.

Veniturile companiei americane au urcat in ultimele trei luni din 2015 cu 52%, la 5,84 miliarde de dolari.

"2015 a fost un an important pentru Facebook. Comunitatea noastra a continuat sa creasca si afacerea noastra este infloritoare", a afirmat seful si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Ai intrat pe Facebook de pe calculatorul altcuiva si ai uitat sa dai "Log Out"? Ce trebuie sa faci (Video)

In trimestrul patru din 2015, profitul net al Facebook a urcat la 1,56 miliarde de dolari, de la 701 milioane de dolari in perioada similara din 2014.

Veniturile din publicitate au inregistrat un avans de 56,8% in ultimele trei luni din 2015, la 5,64 miliarde de dolari, aproximativ 80% din aceste venituri provenind din publicitatea pe dispozitive mobile.

La Bursa de la New York, actiunile companiei au urcat cu 8,7%, pe fondul rezultatelor peste asteptari.

Veniturile Facebook in 2015 au crescut cu 44%, la 17,9 miliarde de dolari, in timp ce profitul net a urcat la 3,7 miliarde de dolari, fata de 2,94 miliarde de dolari in 2014.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Facebook venituri 2015, #Facebook numar utilizatori, #facebook utilizatori , #utilizatori