Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Facebook si Instagram au picat: Au fost atacate de hackeri? Cele mai amuzante glume

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 14:05
4980 citiri
Facebook si Instagram au picat: Au fost atacate de hackeri? Cele mai amuzante glume

Facebook, Instagram si alte retele sociale nu au functionat pentru aproape o ora, marti dimineata, in intreaga lume, iar un grup de hackeri sustine ca a lansat un atac impotriva acestor site-uri.

Infractorii cibernetici, cunoscuti sub numele "Lizard Squad", au publicat pe Twitter - serviciu care a ramas "in picioare" pe durata blocajului - urmatorul mesaj: "Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad", arata Daily Mail.

Ei au mai revendicat si atacul care a avut loc luna trecuta asupra Sony PlayStation Network si Xbox Live de la Microsoft.

Acesti hackeri au spart, luni, website-ul companiei aeriene Malaysia Airlines si au amenintat ca vor posta online informatiile privind clientii furate in timpul atacului.

Hackerii au spart site-ul companiei Malaysia Air

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, dar si Instagram, AIM, Tinder, MySpace si Hipchat, nu au functionat marti dimineata timp de aproape o ora.

Site-urile nu se incarcau, iar multi utilizatori din SUA, Asia si Europa, inclusiv cei din Romania, au vazut in fata lor o pagina pe care scria "Eroare, ceva nu a mers cum trebuie".

Panica pe Internet: Facebook a picat in toata lumea - probleme si la Instagram Update

Insa echipa lui Mark Zuckerberg, care detine Facebook si Instagram, a negat faptul ca aceste servicii ar fi fost atacate de hackeri. In schimb, ei au dat vina pe "o schimbare care a afectat sistemul de configurare".

Glume pe Twitter

Pentru a marca aceasta "tragedie", unii utilizatori au postat cateva glume pe Twitter, avand in vedere ca serviciul de microblogging nu a fost afectat de acest blocaj. In cateva minute, hashtag-urile #FacebookDown si #InstagramDown au devenit extrem de populare.

Iata unele din cele mai amuzante tweet-uri, potrivit Pulptastic:

Ai dat click? Un nou virus pe Facebook: 5.000 de accesari pe ora

Facebook face curatenie printre postari: Ce nu vom mai vedea atat de des (Foto)

Facebook at Work - aplicatia care vrea sa inlocuiasca mail-ul de serviciu

Facebook da o mana de ajutor pentru gasirea copiilor disparuti

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Facebook picat, #Instagram picat, #Facebook atac hackeri, #glume Facebook picat , #utilizatori