Facebook vrea sa stie de ce tot inchidem reclamele...ca sa ne poata da si mai multe

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 09:01
5419 citiri
Facebook vrea sa stie de ce tot inchidem reclamele...ca sa ne poata da si mai multe
Foto: Tech Times

Facebook vrea sa obtina feedback din partea utilizatorilor in legatura cu reclamele care ne apar pe perete, ca sa ne poata posta pe pagina si mai multe.

Reteaua sociala va lansa un nou instrument, care le va permite utilizatorilor ce selecteaza optiunea "Ascunde" cand le apare o reclama pe perete sa isi motiveze decizia, relateaza Tech Times.

Sapte moduri controversate in care Facebook iti foloseste datele

Peste 1,5 milioane de companii isi fac publicitate pe reteaua de socializare, asa ca este important pentru Facebook sa vina cu noi idei care sa le permita publicitarilor sa produca reclame mai relevante pentru utilizatori.

Astfel, noul instrument al Facebook le cere utilizatorilor sa aleaga dintr-o lista de motive, dupa ce decid sa inchida o anumita reclama. Reteaua de socializare ne-a permis pana acum sa ascundem reclamele printr-un simplu click pe un buton aflat in coltul din dreapta.

De acum nu va mai fi atat de usor. Daca dam click pe acel buton, pe ecran va aparea un meniu din care va trebui sa selectam una din urmatoarele optiuni: ascunde reclama, ascunde toate reclamele de la acest publicitar si primeste notificari despre aceasta reclama.

Facebook isi retrage reclama din paginile care au continut nepotrivit

Cei care vor sa dea o mana de ajutor in plus retelei de socializare le pot trimite un mesaj mai detaliat celor de la Facebook despre reclama respectiva.

Pentru cei care aleg sa nu mai vada reclama, pe ecran va aparea un alt meniu cu o serie de motive. Optiunile variaza de la "Nu este relevanta pentru mine" pana la "Este jignitoare sau nepotrivita" si "Alt motiv". Totusi, pe lista nu se afla si o varianta de raspuns pentru utilizatorii care pur si simplu nu vor sa vada niciun fel de reclama pe Newsfeed.

Facebook va introduce reclame video pe Newsfeed

Facebook sustine ca acest instrument ii va ajuta sa le ofere utilizatorilor "reclame pe care noi credem ca le vor considera interesante".

Reprezentantii retelei de socializare au precizat ca le vor acorda o atentie mai mare utilizatorilor care rareori "ascund" reclamele decat celor care aleg foarte des sa nu priveasca niciuna. Facebook sustine ca utilizatorii carora li se permita sa spuna de ce nu vor sa vada o anumita reclama ajung sa inchida cu 30% mai putin.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Facebook reclame, #Facebook reclame feedbak, #facebook utilizatori , #utilizatori