Lucruri inedite despre Facebook

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 18:27
3380 citiri
Lucruri inedite despre Facebook
Foto: blurgroup.com

Facebook a devenit, in scurt timp, cea mai mare retea de socializare, inregistrand peste 845 de milioane de utilizatori activi, iar fondatorul sau, Mark Zuckerberg, se claseaza printre cei mai bogati oameni ai planetei.

Desi se stiu destule informatii fondarea si evolutia acestui site, in 2010 chiar fiind lansat un film despre inceputurile companiei, "The Social Network", exista cateva lucruri surprinzatoare care nu sunt foarte cunoscute.

Publicatia Business Insider a realizat o lista ce cuprinde lucruri inedite despre Facebook.

- In 2004, Apple a salvat Facebook dintr-o situatie disperata, deoarece avea probleme cu banii. Compania infiintata de Steve Jobs a incheiat un contract de publicitate cu reteaua de socializare, acoperind astfel cheltuielile extinderii Facebook.

- Accel Partners a fortat demisia fostului presedinte al Facebook, Sean Parker, dupa ce acesta a fost arestat pentru posesie de droguri.

- In 2006, hackerul Chris Putman a spart serverele retelei de socializare si a facut o multime de profiluri sa semene cu cele de MySpace. Ulterior, a devenit angajat la Facebook.

- Steve Chen a lucrat timp de cateva saptamani pentru Mark Zuckerberg. Dupa ce a demisionat, si-a inceput o afacere proprie, si anume YouTube.

- Compania a cumparat domeniul Facebook.com pentru 200.000 de dolari.

- Primul investitor din afara companiei, Peter Thiel, a vandut jumatate din actiunile sale firmei rusesti DST.

- Fondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, si Mark Pincus de la Zynga detin patente importante pentru reteaua de socializare - acesta este motivul pentru care au un procent din actiunile Facebook.

- Prima poza incarcata a fost un desen ce reprezenta o pisica

- Dupa ce angajatii si partenerii lui Zuckerberg se gandeau sa il demita din functie, el e inceput sa ia cursuri de CEO, in 2005.

- Co-fondatoarea Flickr si Hunch, Caterina Fake, nu s-a putut inregistra pe Facebook, deoarece reteaua de socializare i-a considerat numele ca fiind fals (in engleza, "fake" inseamna "fals").

- Initial, Mark Zuckerberg dorea sa deschida o retea de socializare pentru liceeni. Insa domeniul FacebookHIgh.com a fost prea scump pentru el, in acel moment.

- La o casa inchiriata de catre cei de la Facebook, s-a raportat consum de marijuana, insa Zuckerberg a declarat ca nu a fumat droguri.

- La un moment dat, conducerea Facebook planuia sa numeasca serviciul sau de publicitate "AdSeed", dupa numele celor de la Google, "AdSense".

- Varsta medie a angajatilor companiei este de 31 de ani.

Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#lucruri inedite Facebook, #Mark Zuckerberg Facebook, #Facebook , #utilizatori