Mesajul de pe Facebook care ar trebui sa te sperie (Foto)

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 13:15
4147 citiri
Mesajul de pe Facebook care ar trebui sa te sperie (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a lansat o noua notificare care ii va avertiza pe utilizatori in cazul in care reteaua de socializare are informatii potrivit carora contul lor a fost victima unui atac al hackerilor care lucreaza pentru o agentie guvernamentala.

"Am actionat mereu atunci cand am avut motive sa credem ca un cont a fost compromis", a transmis Alex Stamos, care conduce divizia de securitate a retelei de socializare.

"Ne-am hotarat sa afisam un mesaj pentru cazurile in care atacurile cibernetice ar putea fi sponsorizate de guvernul unei tari", a adaugat acesta, potrivit Business Insider.

Aplicatia Facebook va consuma bateria? Iata ce spune compania si ce trebuie sa faceti

Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie a fost acela ca unele tipuri de atacuri cibernetice au o complexitate mai mare decat altele, fiind si mai periculoase. In consecinta, reprezentantii Facebook vor sa isi incurajeze utilizatorii sa ia masuri pentru a-si proteja cat mai bine conturile.

Stamos a mai tinut sa transmita faptul ca daca un utilizator vede mesajul de avertizare abia implementat, acest lucru nu inseamna ca Facebook a fost atacata in vreun fel.

In schimb, problema ar putea fi ca smartphone-ul sau laptopul de pe care e accesata reteaua de socializare are un malware care isi face de cap prin dispozitiv si cauta sa acceseze informatiile disponibile in contul respectiv de Facebook.

Iata cum arata notificarea:

Facebook/Business Insider

Reprezentantii Facebook nu au vrut sa explice cum fac diferenta dintre un atac ce are in spate o agentie guvernamentala de celelalte, insa a dat asigurari ca va actiona doar atunci cand acest lucru se va impune.

Facebook intra mai adanc in vietile noastre: Ce ne pregateste compania lui Zuckerberg

Cu alte cuvinte, daca primesti aceasta notificare, atunci trebuie sa o iei in serios. Compania recomanda sa reinstalezi sistemul de operare si sa activezi functia ce afiseaza istoricul intrarilor pe contul tau de Facebook.

Atacurile cibernetice sponsorizate de stat au intrat in atentia publicului larg dupa ce Coreea de Nord a compromis serverele companiei Sony Entertainment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Facebook atac hackeri stat, #Facebook atac hackeri, #Facebook notificare hackeri, #Facebook mesaj hackeri , #utilizatori