Ziare.com

Mihaela Miroiu in Revista 22: Rezistenta prin Facebook

de
Marti, 23 Octombrie 2012, ora 23:22

   

Mihaela Miroiu in Revista 22: Rezistenta prin Facebook
Facebook este o sfera publica alternativa. Alternativa la mass-media. O alternativa la degradare, la lipsa de civilizatie, de dialog, de respect, de empatie, de bun-simt. Joaca rolul pe care micile grupuri de afinitati elective il aveau, mai ales, in anii '80.

Unele dintre acestea, stiute sau nestiute, practicau mult ironizata rezistenta prin cultura, scrie Revista 22.

Dar ce sa fi facut intr-o lume in care masificarea, uniformizarea tampa, in ultima instanta idiotizarea, devenisera politica de stat, iar costul opozitiei era pierderea libertatii, persecutarea familiei si a prietenilor, uneori chiar viata?

Ne adunam intre noi, ne eliberam episodic de sila de regim exprimand-o, citeam marile carti, atatea cate ne erau accesibile, ne citeam intre noi, ne ironizam si criticam, ne invatam unii pe altii, ne pretuiam unii pe altii, ne obligam moral sa pastram minime standarde de umanitate intr-o lume in care dezumanizarea era un imperativ omniprezent.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Citeste mai mult despre Rezistenta prin Facebook in Revista 22.

Citeste mai multe despre rezistenta cultura rol Facebook
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1317 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor