Ne vinde Facebook? Un blogger a cumparat un milion de date personale cu 5 dolari

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 11:25
3329 citiri
Ne vinde Facebook? Un blogger a cumparat un milion de date personale cu 5 dolari
Foto: Novinite

Un blogger bulgar a descoperit cum se poate face comert cu datele personale ale utilizatorilor de Facebook.

Bogomil Shopov a reusit sa gaseasca un site prin intermediul caruia informatiile despre cei care folosesc reteaua de socializare, care ar trebui sa fie confidentiale, pot fi cumparate pentru o suma modica de bani, informeaza Novinite.

Bloggerul a achizitionat de pe Gigbucks.com datele personale la un milion de utilizatori de Facebook, pentru doar 5 dolari.

El a primit o lista sub forma unui tabel Excel, care cuprindea nume, adrese de email, si profilurile de Facebook ale unor persoane din Statele Unite, Canada, Marea Britanie si din alte tari europene.

Informatia a fost transmisa la reprezentantii companiei, iar blogerul a precizat ca a fost deja contactat de acestia, care au dorit sa vorbeasca cu el la telefon.

Shopov a mai precizat ca site-ul respectiv este din Turcia, iar informatiile puse la dispozitie pe Gigbucks.com au fost colectate prin intermediul unei aplicatii, pe care utilizatorii au dat click, fara sa stie ca informatiile lor personale vor putea fi ulterior vandute.

Facebook a fost, in ultima vreme, in atentia presei, compania fiind criticata adesea ca ar vinde informatiile personale ale utilizatorilor celor carora vor sa cumpere publicitate pe site-ul de socializare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singuri rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singuri rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Facebook vinde date utilizatori, #blogger cumparat date Facebook, #blogger bulgar cumparat informatii Facebook, #protectie date utilizatori Facebook , #utilizatori