Peste 10.000 de brasoveni cer Guvernului sa aloce bani pentru Aeroportul Brasov

Marti, 12 Martie 2013, ora 14:00
2536 citiri
Peste 10.000 de brasoveni cer Guvernului sa aloce bani pentru Aeroportul Brasov
Foto: Consiliul Judetean Brasov

Peste 10.000 de brasoveni au semnat o petitie pe Facebook prin care solicita Guvernului alocarea de fonduri pentru realizarea Aeroportului Brasov. "Aeroportul este vital pentru Brasov si deja marile companii s-au aratat interesate sa-si transporte marfa pe calea aerului", se arata in petitie.

"Toata lumea este de acord ca Aeroportul este vital pentru Brasov si deja marile companii s-au aratat interesate sa-si transporte marfa pe calea aerului. Cand vine insa vorba de finantare, guvernul nu aloca nici un ban.

Viitorul aeroport este foarte atractiv mai ales pe partea de cargo, deoarece Brasovul este situat chiar in centrul tarii. Mai multe firme de logistica si-au inchiriat deja spatii in jurul aeroportului, aici urmand sa functioneze spatii mari de depozitare.

Aeroportul va aduce si mult mai multi turisti la Brasov, orasul de sub Tampa fiind pe locul al doilea la nivel national ca numar de vizitatori dupa Bucuresti. Studiile arata ca Brasovul ar putea atrage 20% dintre turistii care aterizeaza la Otopeni.

Cerem guvernului sa acorde bani pentru construirea unui aeroport la Brasov!", se arata in petitia lansata in urma cu trei saptamani, pe 23 februarie.

Desi Aeroportul Brasov a fost una dintre cele mai importante promisiuni ale USL Brasov, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat recent ca guvernul nu va aloca bani pentru aceasta investitie. El a indemnat autoritatile brasovene sa incerce sa acceseze fonduri europene.

Contractul pentru constructia pistei aeroportului Brasov-Ghimbav a fost semnat

In noiembrie 2012, Consiliul Judetean Brasov a acordat unei firme locale, SC Vectra SRL, contractul in valoare de 12,7 milioane de euro pentru construirea pistei Aeroportului Brasov. Intreaga investitie se ridica la 87 de milioane de euro. Presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a declarat atunci ca pista va fi gata intr-un an, in timp ce intreaga constructie a aeroportului se va finaliza in patru ani. El a anuntat ca aeroportul va fi "superprofitabil".

"In primul an de functionare aeroportul de la Brasov va avea un trafic de 300.000 de pasageri, iar tinta de un million de calatori va fi atinsa dupa opt ani", a declarat Cancescu.

Pe de alta parte, nu toti brasovenii sunt atat de optimisti. Printre comentariile postate la petitie se afla si voci care cred ca mai importanta pentru economia locala ar fi realizarea unei autostrazi.

"Brasovean fiind mi-as dori un aeroport in Brasov... Intrebarea este daca se merita... Ei bine.. nu prea... Pe langa investitia in sine, o basca de bani, ar trebui sa fie si rentabila.... Respectiv sa produca banii pentru a se sustine... Ceea ce, cel putin in momentul de fata n-are cum... Turisti? Bull shit... Sa vina de unde? de ce? sa faca ce? si pe ce bani? In Poiana, daca nu esti brasovean sau nu ai o ruda unde sa stai moka, nu se merita sa schiezi... Cu banii dati pe o zi de schiat in Postavaru schiezi pe douazeci si ceva de km... In Austria pe aceeasi bani schiezi pe... sute de km de partii pregatite zilnic!

Industrie? Care industrie? Sa presupunem ca ar veni un investitor, de exemplu, Mercedes... (nu prea e cazul ptr ca tocmai au pornit fabrica de la Kecskemet, Ungaria...) si ar incepe sa produca masini... Pe unde scot masinile din tara? Par avion? Nu cred... :-) Pe sosea dureaza mult, cu trenul si mai mult... Avem aeroport in Sibiu, in Mures, in Cluj, in Bucuresti...

Mai mult ne-ar ajuta o retea de autostrazi... Arad-Brasov-Bucuresti, Oradea-Cluj, Mures-Brasov-Bucuresti, Oradea-Cluj-Mures-Iasi... Dupa ce ai o infrastructura ok, au venit si investitori, a inceput sa miste economia locala. Pana atunci... Bani aruncati, orgolii satisfacute, smenuri politice realizate... Mi-ar place, dar, din pacate nu e cazul....", a scris brasoveanul Sztojka Csaba.

O.A.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#aeroport Brasov petitie, #Cancescu aeroport Brasov, #Fenechiu aeroport Brasov , #utilizatori