Povestea de succes a romanilor care au creat cel mai apreciat joc de pe Facebook - Interviu

Joi, 01 Ianuarie 2015, ora 08:35
8440 citiri
Povestea de succes a romanilor care au creat cel mai apreciat joc de pe Facebook - Interviu
Foto: Captura Facebook

O companie romaneasca de jocuri online a reusit sa se claseze intr-un top prestigios realizat de reteaua sociala Facebook.

Cristi Badea, co-fondatorul start-up-ului MavenHut, a povestit pentru Ziare.com cum au ajuns jocurile realizate de echipa sa sa aiba un succes urias la nivel global.

Cine se afla in spatele startup-ului MavenHut si cum a venit ideea infiintarii lui?

Am infiintat MavenHut in 2012 alaturi de Bobby Voicu si Elvis Apostol si am dezvoltat conceptul primului nostru joc in timp ce participam la programul StartupBootcamp din Irlanda. Avand in vedere experientele anterioare ale fiecaruia dintre noi, ne doream sa fim o companie de gaming care dezvolta jocuri simple, usor de inteles, si care se adreseaza inca de la inceput pietei globale. Asa s-a nascut Solitaire Arena, primul nostru titlu.

Ce a urmat dupa Solitaire Arena? Cum a luat avant aceasta afacere?

In Irlanda, la StartupBootcamp, am intrat in legatura cu SOSventures, fond de investitii care ne-a oferit ulterior si finantarea de care aveam nevoie pentru a dezvolta in continuare afacerea. Pana in prezent, Solitaire Arena a fost jucat de peste 10 milioane de utilizatori din intreaga lume, iar anul acesta s-a clasificat in Top 50 aplicatii care monetizeaza pe Facebook.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ati realizat pana acum?

Cred ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am realizat pana acum este faptul ca jocurile noastre au fost instalate de peste 15 milioane de utilizatori si ne bucuram sa avem astazi peste 1 milion de jucatori activi zilnic.

La asta se adauga bineinteles faptul ca am dezvoltat pana acum doua titluri de succes la nivel global si suntem astazi in Top 5 companii care dezvolta si publica jocuri sociale pe platforma Facebook.

Nu in ultimul rand, consideram ca este o realizare si faptul ca performantele noastre au fost recunoscute la nivel national si international si am primit de-a lungul timpului premii precum EY Emergent Entrepreneur of the Year (Ernst & Young Romania, 2014), Global Innovator Award (Global Tech Symposium 2013), Cea mai buna aplicatie web, cel mai bun startup si cel mai bun co-fondator (The Next Web Romanian Startup Awards 2013) sau premiul pentru cel mai bun pitch (How to Web Startup Spotlight 2012).

A fi roman este un dezavantaj in competitia la nivel european?

Nu cred ca a fi roman inseamna sa ai un dezavantaj competitiv la nivel european si / sau global. Exista, intr-adevar, unele probleme de incredere, insa poti folosi acest lucru drept scuza, sau il poti folosi in avantajul tau. Depinde doar de tine si de felul in care stii sa folosesti nationalitatea pe care o ai in avantajul tau.

Ce ii lipseste industriei IT din tara noastra?

Cred ca in momentul de fata in industria IT autohtona lipsesc oamenii de business, de produs. Este vorba despre acele persoane care sa gandeasca si sa ia decizii independent, nu sa execute directivele primite de afara. Competentele tehnice trebuie sa fie dezvoltate in paralel cu cele de business pentru a avea mai multi product manageri talentati la nivel local.

La final, am vrea sa stim mai multe lucruri despre succesul Solitaire 3 Arena, care a ajuns pe lista Facebook's 2014 Staff Favorite Games.

Ne bucuram sa vedem ca si ultimul nostru titlu, Solitaire 3 Arena, se bucura de succes la nivel global si este unul dintre cele mai de succes jocuri de pe platforma Facebook in 2014, la categoria jocuri preferate ale echipei Facebook.

El a fost jucat de peste 10 milioane de utilizatori din intreaga lume pana in prezent, iar numerele continua sa creasca. Cat despre noi, continuam sa lucram la dezvoltarea de noi titluri si planuim sa ne extindem echipa.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Solitaire 3 Arena Facebook, #Solitaire 3 Arena, #joc romanesc Facebook, #succes joc romanesc , #utilizatori