Basescu si Boc transmit condoleante familiei lui Fanus Neagu

Marti, 24 Mai 2011, ora 11:58
1982 citiri
Basescu si Boc transmit condoleante familiei lui Fanus Neagu
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au transmis, marti, mesaje de condoleante familiei, dupa moartea lui Fanus Neagu.

"Am primit cu tristete vestea plecarii dintre noi a scriitorului Fanus Neagu. Personalitate insemnata a culturii romane, Fanus Neagu ne-a daruit, prin intreaga sa activitate de peste 50 de ani, o opera valoroasa prin maiestria sa artistica si prin forta metaforei cu care a surprins perioada pe care a traversat-o.

A fost simbolul unei generatii care a asumat literatura ca expresie a libertatii si a valorii. Fanus Neagu va ramane in amintirea noastra pentru devotamentul cu care s-a dedicat vocatiei sale remarcabile de scriitor. Sincere condoleante familiei, prietenilor si tuturor celor care i-au ramas alaturi in suferinta. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a transmis presedintele, potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, remis marti Ziare.com.

La randul sau, premierul Boc se declara intr-un mesaj de condoleante intristat de moartea lui Fanus Neagu, despre care spune ca a fost un "magician al cuvantului", un "maestru al metaforei".

A murit Fanus Neagu

"Ma intristeaza profund vestea disparitiei maestrului Fanus Neagu, o pierdere grea pentru noi toti, pentru galeria valorilor romanesti", se arata in mesajul primului-ministru.

"Un magician al cuvantului si un mare roman a plecat astazi dintre noi, lasand un gol imens pe care cultura romaneasca il va resimti. Povestitor, memorialist, nuvelist, romancier si dramaturg, Fanus Neagu si-a pus amprenta cu generozitate, delicatete si caldura asupra culturii noastre nationale.

Pentru mine ca si pentru multi romani, Fanus Neagu va ramane nu numai un spirit liber afirmat cu decenta, un maestru al metaforei, dar si gazetarul care a dat noi dimensiuni presei sportive", a mai transmis seful Guvernului, potrivit NewsIn.

Scriitorul Fanus Neagu s-a stins din viata, marti dimineata, la Spitalul Elias din Capitala, la varsta de 79 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#reactii fanus neagu murit, #fanus neagu murit, #condoleante fanus neagu Basescu , #murit