Manchester City este din nou campioana Angliei, dupa o lupta pe muchie de cutit in ultima etapa cu Liverpool

Duminica, 12 Mai 2019, ora 18:50
11277 citiri
Manchester City este din nou campioana Angliei, dupa o lupta pe muchie de cutit in ultima etapa cu Liverpool
Foto: fr.mancity.com

Manchester City a cucerit pentru a doua oara consecutiv trofeul Premier League (a patra oara in total), o premiera pentru gruparea in alb si albastru, antrenata de Pep Guardiola, dupa o lupta dura pana in ultima etapa cu rivala Liverpool.

Manchester City s-a impus in deplasarea de la Brighton, echipa lui Florin Andone, proaspat scapata de la retrogradare, scor 4-1, chiar daca gazdele, supranumiti "pescarusii", au inceput in forta partida, marcand pentru 1-0 in minutul 27, prin Murray.

Doar 60 de secunde a durat bucuria evidenta a fanilor lui Liverpool pe Anfield, pentru ca Aguero a egalat imediat, in minutul 28. Totul s-a decis 10 minute mai tarziu, cand Laporte marca dupa centrarea lui Mahrez, iar pauza o aducea pe City in avantaj, cu o mana pe marele trofeu.

La reluare, echipa lui Pep s-a dezlantuit, marcand alte doua goluri, semnate de Gundogan si Mahrez.

Nici macar intrarea lui Florin Andone pe teren in minutul 68 nu a adus vreo activitate in ofensiva a gazdelor de la Brighton.

De partea cealalta, Liverpool a invins Wolverhampton, scor 2-0, o victorie trista, chiar daca in minutul 17, la primul gol al lui Mane, tot stadionul s-a bucurat enorm, pentru ca la acel moment Liverpool era campioana.

Acelasi Sadio Mane a adus ultimul gol al partidei, un gol trist, care nu a mai bucurat pe nimeni..

Liverpool ramane fara titlu si dupa acest sezon, pauza continua asadar, 28 de ani de frustrari si dezamagiri, ba chiar niciun titlu bifat in istoria Premier League, noua competitie infiintata in anii 90.

Cea mai dulce consolare pentru LFC este calificarea in finala Champions League, acolo unde va da piept cu Tottenham pe 1 iunie, dupa ce in semifinale a intors soarta dublei manse cu Barcelona dupa 0-3 in tur.

Liverpool pierde un titlu dupa ce bifeaza 97 de puncte, record pentru gruparea in alb si rosu in Premier League, plus alte 21 de meciuri in care nu a primit vreun gol. De asemenea, Liverpool are cei doi golgheteri din EPL, Salah si Mane, are cel mai bun jucator al sezonului, Van Dijk, dar si cel mai bun portar, Becker.

Desfasurarea intalnirilor:

Final de partide, City devine campioana Angliei dupa 4-1 la Brighton, Liverpool castiga degeaba acasa cu Wolves..

Min.82: Un gol trist marcat de Mane, care face dubla, este 2-0...totul este tardiv pentru "cormorani"..

GOOOOOOOOOL marcat de City, 4-1, Gundogan majoreaza scorul, City face spectacol!

Min.68: Florin Andone intra pe teren la Brighton in locul lui Murray.

ESTE FINAL! Cel mai probabil Manchester a inchis totul, GOL Mahrez in minutulk 64, dupa pasa lui David Silva. Este nevoie de un miracol pentru Liverpool..

Min.60: A trecut o ora de joc, City mai are foarte putin pana sa ajunga campioana Angliei. Andone sta in continuare pe banca..

Min.55: Prime 10 minute de liniste in Anglia, Liverpool nu mai are ce face, zarurile sunt aruncate, City tine calma de minge.

Incepe partea secunda!

Pauza pe cele 2 stadioane, City este la doar 45 de minute de un nou titlu!

Vine golul care descatuseaza o peluza intreaga a oaspetilor la Brighton! 2-1 pentru City,

Laporte a mercat dupa centrarea lui Mahrez...pare ca totul s-a incheiat, este minutul 38!

Min.30: A trecut o jumatate de ora, pare ca fanii lui Liverpool s-au pleostit la loc, desi aceste rezultate duce titlul pe Anfield dupa 28 de ani!

Min.28: Lucrurile insa nu au scapat de sub control. City egaleaza in doar 60 de secunde prin Aguero..

LOVITURA DE TEATRU LA BRIGHTON!! In minutul 27, Murray deschide fabulos scorul, 1-0, dupa pasa lui Gross, este incredibil ce se intampla, jucatorii lui City par buimaciti, pe Anfield fanii se imbratiseaza...

Min.24: Este multa emotie pe ambele stadioane, fanii celor doua echipe sunt surprinsi deseori de camerele TV consultandu-si telefoanele mobile pentru a urmari rezultatul de pe cealalta arena.

INFO: Golul lui Mane il puteti urmari in imagini VIDEO pe acest link.

Min.17: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Liverpooool! Sadio Mane, decarul in alb si rosu deschide scorul pe Anfield, dupa pasa lui Arnold. Liverpool are o mana pe trofeu in acest moment!!

Min.15: Prim sfert de ora fara mari incidente pe cele doua stadioane.

Au inceput cele doua partide!

Echipele de start:

Brighton: Ryan - Saltor, Duffy, Dunk, Bernando - Knockaert, Kayal, Bissouma, Jahanbakshs - Gross, Murray.

Man. City: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko - Gundogan, D. Silva, Mahrez - Sterling, Aguero, B. Silva.

Florin Andone este rezerva la Brighton.

__________________________

Liverpool (4-3-3): Alisson, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Fabinho, Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Divock Origi, Sadio Mane.

Wolverhampton (3-5-2): Rui Patricio, Conor Coady, Ryan Bennett, Willy Boly, Matt Doherty, Leander Dendoncker, Joao Moutinho, Ruben Neves, Jonny Castro, Diogo Jota, Raul Jimenez.

Toata etapa din Premier League are loc la aceasta ora, insa singura necunoscuta este cine va lua titlul de campioana, o batalie intre locul 1 si 2, echipe despartite de un singur punct.

In rest, stim ca City, Liverpool, Chelsea si Tottenham au asigurate locurile de Champions League, ca Arsenal si Manchester United vor merge in Europa League (prima poate insa merge si in Liga Campionilor, cu conditia insa sa castige finala UEL cu Chelsea), iar cele 3 retrogradate sunt aflate demult, e vorba de Cardiff, Fulham si Huddersfield.

E important deci de stiut ca atat Wolverhampton, cat si Brighton, echipa lui Florin Andone, nu mai lupta pentru niciun obiectiv. Wolves nu mai pot ajunge la locul 6, loc de cupa europeana, in timp ce Brighton s-a salvat de curand de la retrogradare.

Wolves sunt singura echipa din acest sezon care le-a invins pe toate cele 4 finaliste de cupe europene, Liverpoool, Tottenham, Arsenal si Chelsea, ceea ce spune ceva despre forta acestei echipe.

Atentie, in cazul unei scenariu absolut nebun, se poate ajunge si la un meci de baraj disputat intr-o singura mansa pe teren neutru intre Liverpool si City, asa cum Ziare.com a scris tot duminica:

Cum se poate ajunge in Premier League la un baraj intre Liverpool si Manchester City, dupa o ultima etapa nebuna

INFO: Primul crieteriu de departajare in Anglia este golaverajul.

Partidele vor fi televizate pe EuroSport.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#batalia pentru titlu din Premier League, #Liverpool sau City cine castiga in, #live ultima etapa din Anglia lupta , #stiri FC Liverpool