Timisoara mai are o speranta! Vezi cum poate ramane in Liga 1

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 09:38
5782 citiri
Timisoara mai are o speranta! Vezi cum poate ramane in Liga 1

Retrogradata in esalonul al treilea, vicecampioana Romaniei, Poli Timisoara, mai are o singura speranta de a ramane in Liga 1: o decizie a Comitetului Executiv.

Desi hotararile Comisiei de Licentiere sunt definitive si inatacabile, oamenii importanti din cadrul Federatiei Romane de Fotbal si a Ligii Profesioniste ar putea pune la cale un plan de salvare a Politehnicii Timisoara si a Gloriei Bistrita.

Comitetul Executiv al FRF ar putea decide ca formatiile patronate de Marian Iancu si de Jean Padureanu sa ramina in Liga 1 si in sezonul viitor, dar sa nu aiba drept de joc in competitiile europene pana in 2013.

O astfel de decizie nu ar fi fara precedent in Europa, formatia bulgara TSKA Sofia fiind reprimita in primul esalon dupa ce initial fusese retrogradata in liga a treia si exclusa din Europa chiar de catre UEFA.

Gruparea din capitala Bulgariei castigase titlul in 2008 fara sa cunoasca infrangerea, dar a pierdut dreptul de a juca in Liga Campionilor din cauza datoriilor pe care le avea catre jucatori, dar si catre stat. In spatele deciziei Federatiei de a-i reprimi pe sofioti in prima liga s-au aflat si diverse presiuni politice.

Cel mai probabil, reprimirea Bistritei si Timisoarei in Liga 1 nu va fi intampinata cu ostilitate de cei de la UEFA, cata vreme cele doua formatii nu vor avea drept de joc in Liga Campionilor sau Europa League.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal care ar putea lua aceasta decizie va fi intrunit joi.

Formatiile Poli Timisoara si Gloria Bistrita n-au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1 si au fost retrogradate.

FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate din Liga 1

Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona, din transferul fundasului Laszlo Sepsi, in timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Timisoara retrogradata Liga 1, #Comitetul Executiv FRF, #FRF Timisoara, #Sandu Dragomir Timisoara , #Liga I
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
asta s-a si vrut: valize de bani murdari catre Mitica si Mircea Sandu, jegurile FRF!
Poza Nyki
Nyki
rank 1