Timisoara si Craiova risca sa fie retrogradate

Joi, 13 Mai 2010, ora 07:16
4609 citiri
Timisoara si Craiova risca sa fie retrogradate

Formatiile FC Timisoara si Universitatea Craiova ar putea rata obtinerea licentei de Liga I pentru sezonul urmator, caz in care ar evolua in esalonul secund.

Celor doua echipe li s-a pus in vedere sa explice starea datoriilor financiare si sa-si completeze dosarele, pentru a nu risca o retrogradare din cauza licentei.

Surse din cadrul Federatiei, citate de Gazeta Sporturilor, sustin ca, in momentul de fata, exista cel putin doua echipe puse sub semnul intrebarii: FC Timisoara si Universitatea Craiova.

In cazul in care cele doua cluburi nu indeplinesc conditiile obtinerii licentei pana la 31 mai, formatiile de pe locurile 15 si 16 vor ramane in Liga I, urmand a fi inlocuite in esalonul secund de trupele lui Iancu si Mititelu.

Craiova, plina de datorii

Daca banatenii au doar o datorie de 225.000 de euro catre Universitatea Cluj, in urma transferului lui Dorin Goga, oltenii au probleme mult mai mari, confruntandu-se cu datorii catre stat, jucatori, antrenori si parteneri comerciale care ar depasi trei milioane de euro.

Decizia finala a Comisiei de Licentiere va fi comunicata vineri, urmand ca eventualelel apeluri ale cluburilor respinse sa fie pronuntate pana la data de 28 mai.

Retrogradatele stau la cotitura

Printre formatiile care ar putea profita de aceste decizii si de o salvare nesperata de la retrogradare se numara Astra Ploiesti, Pandurii Targu Jiu, Poli Iasi, Ceahlaul Piatra Neamt si Unirea Alba Iulia.

13.Astra 34p

14.Craiova 33p

-----------------------

15.Poli Iasi 31p

16.Pandurii 30p

17.Ceahlaul 28p

18.Unirea 26p

Federatia, sanctionata la UEFA

In 2009, Federatia Romana de Fotbal a fost amendata cu 200.000 de euro de catre UEFA deoarece a acordat nelegal licenta pe 2008-2009 cluburilor CFR Cluj, Dinamo, FC Timisoara, Rapid, Steaua si Unirea Urziceni.

Dupa 32 de etape, FC Timisoara ocupa locul 4 in Liga I, la 5 puncte de lider, in timp ce Universitatea Craiova se afla pe 14, la doar 2 puncte de zona retrogradarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Timisoara Craiova retrogradate, #Liga I, #lupta retrogradare Liga I, #comisie licentiere FRF , #Liga I