FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate din Liga 1

Marti, 31 Mai 2011, ora 14:22
11266 citiri
FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate din Liga 1
Marian Iancu - patron FC Timisoara

FC Timisoara si Gloria Bistrita n-au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1 si au fost retrogradate tocmai in Liga a 3-a.

Anuntul a fost facut marti in cadrul unei conferinte de presa de presedintele de Comisiei de Apel a FRF, Alexandru Micu, care a tinut sa precizeze si ca hotararile sunt definitive.

"FC Timisoara si Gloria Bistrita n-au primit licenta pentru sezonul viitor al Ligii 1. Hotararile sunt definitive si cele doua cluburi sunt retrogradate in Liga a 3-a", a dezvaluit Micu.

Directorul departamentului licentierilor din cadrul FRF, Viorel Duru, a explicat motivele din cauza carora cele doua echipe n-au primit licenta.

"FC Timisoara a facut divizare si s-a desprins din patrimoniu, plus ca are datorii la bugetul statului si catre Benfica Lisabona. De partea cealalta, Gloria Bistrita are datorii mari la buget", a precizat Duru.

Initial, Timisoara si Bistrita au primit licenta din partea Comisiei de prima instanta, insa Viorel Duru a contestat aceasta hotarare, iar Comisia de Apel i-a dat dreptate marti.

Intrebat de ce s-a opus acordarii licentei Timisoarei, Duru a explicat pe larg: "Noi - eu si expertul finaciar - am stabilit ca sunt motive pentru a apela decizia comisiei de prima instanta privid acordarea licentei clubului FC Timisoara deoarece prin divizarea partiala a clubului si desprinderea din patrimoniu acestuia a obligatiilor financiare restante la bugetul consolidat al statului la data de 31 decembrie 2010 in scopul compensarii acestora cu TVA de recuperat, creanta divizata din patrimoniul BkP Management&Invest Grup SA, iar din cele doua divizari alcatuindu-se o noua societate BkP&Faber SA, clubul trebuia sa dovedeasca ca datoriile financiare restante la 31 decembrie 2010 catre bugetul consolidat al statului nu mai sunt restante prin compensare in cazul noii societatii BkP&Faber SA la termenul limita 31 martie 2011. Decizia de exceptare a UEFA din data de 6 mai 2011 este de acceptare cu conditia ca documentele justificative prezentate de soliciatntul de licenta sa arate ca s-a efectuat compensarea pana la 31 martie 2011. Decizia de compensare sau nota de compensare emisa de organul fiscal competent nu a fost prezentata de FC Timisoara".

La neacordarea licentei Timisoarei au contribuit si datoriile pe care le are la Benfica (in cazul transferului fundasului Laszlo Sepsi) si catre bugetul statului. In ceea ce-o priveste pe Gloria Bistrita, Duru sustine ca formatia patronata de Jean Padureanu are datorii mari catre stat si din aceasta cauza nu a primit licenta pentru sezonul urmator al Ligii 1.

Marian Iancu, despre retrogradarea Timisoarei

In aceste conditii, Romania va fi reprezentanta in Liga Campionilor de Otelul Galati si FC Vaslui, in timp ce in Europa League vor merge Steaua, Rapid, Dinamo si Gaz Metan Medias.

In partea inferioara, Sportul Studentesc (locul 18) va fi singura echipa dintre cele retrogradate care va ramane in Liga 1. Universitatea Craiova (locul 15), Victoria Branesti (locul 16) si Unirea Urziceni (locul 17) vor retrograda, pentru ca n-au obtinut nici ele licenta. Astfel, din Liga a 2-a nu vor mai promova patru echipe, ci cinci, pentru a ocupa locul ramas liber.

Vezi cum arata clasamentul Ligii 1 dupa retrogradarea Timisoarei si Bistritei

Reamintim ca FC Timisoara a terminat editia 2010/2011 a Ligii 1 pe locul 2, in timp ce Gloria Bistrita s-a clast pe pozitia a 14-a.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Timisoara Gloria Bistrita retrogradate, #Timisoara Gloria Bistrita licenta , #stiri FC Timisoara