Tiganii nostri si tiganii lor

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 24 Iulie 2009, ora 09:42
3207 citiri
Tiganii nostri si tiganii lor

Meciul tur dintre Steaua si FC Ujpest a iscat un adevarat conflict romano-ungar. Un banner afisat de galeria ros-albastrilor a fost motivul unor ample campanii de presa, atat in tara noastra cat si la vecini.

Asa cum era de asteptat, partida retur, de la Budapesta, a fost momentul revansei pentru maghiari.

Presa maghiara: O natiune a fost jignita de un banner rasist

Mai intai, jucatorii Stelei au fost treziti in noaptea dinaintea meciului din cauza unei false alarme cu bomba la hotelul in care au fost cazati. Dupa care au inceput frecusurile pentru suporterii bucuresteni.

Doi fani romani au fost retinuti de fortele de ordine inainte de debutul meciului de la Budapesta, unul din cauza ca a aprins o torta iar celalalt pentru ca a fost prins cu trei petarde asupra sa. Trebuie mentionat ca maghiarilor li s-a permis introducerea unui adevarat arsenal pe stadionul Szusza Ferenc. Mai mult, sase stelisti au ajuns la spital din cauza tortelor aprinse aruncate spre sectorul lor de catre unguri.

Ca si cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, un alt ultras stelist nu a fost lasat sa intre in stadion pentru ca avea un banner cu mesajul "Ardealul, pamant romanesc" scris in limba maghiara.

Dupa tot scandalul facut la meciul tur din cauza mesajului afisat de o parte a suporterilor romani, maghiarii si-au luat revansa si din acest punct de vedere, avand un banner pe care scria "De unde stii ca esti tigan? Vorbesti romaneste".

Presa maghiara: Fanii Stelei trebuiau injunghiati dupa afisarea acelui banner

Marko Bela: Nu este o jignire sa fii facut "tigan"

Dar, poate ca asa cum ne-a explicat liderul minoritatii ungare din Romania, Marko Bella, "nu este o jignire sa fii facut tigan".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#suporteri Steaua Ujpest, #conflict suporteri Budapesta , #stiri FC Ujpest