Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Amatorismul de la FCSB

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 25 Iulie 2017, ora 07:37
10050 citiri
Amatorismul de la FCSB

Vicecampioana Romaniei, FCSB, forteaza calificarea in play-off-ul Champions League cu un lot disproportionat, care arata inca o data nivelul de amatorism din conducerea clubului.

Dupa o vara in care mai mult presa de profil s-a aratat extaziata de "transferurile de exceptie", cu Budescu in rol de principala vedeta, FCSB ajunge in fata primului meci cu adevarat important din acest sezon avand apararea unei formatii de pluton.

Nicolae Dica, tehnician fara licenta Pro si aflat la prima experienta cu adevarat importanta din aceasta cariera, se bazeaza pe numai doi fundasi centrali "de meserie", ambii fiind ezitanti, ca sa nu folosesc un cuvant mai dur.

Cand esti o echipa care macar declarativ isi propune sa castige titlul si sa se califice in grupele unei cupe europene, dar te prezinti la ora primei partide importante numai cu Larie si Balasa in centrul defensivei stii ca ai o mare problema de management.

Iar cauza este una foarte simpla, una pe care o cunoastem de ani de zile. Finantatorul Gigi Becali s-a inconjurat de amatori care nu fac altceva decat sa il aprobe in orice spune sau face, fara a fi capabili sa vina cu solutii concrete la probleme reale ale echipei.

Daca ii dam crezare lui Becali, si e destul de greu de facut asta in conditiile in care latifundiarul este un veritabil Pinocchio atunci cand vine vorba despre aparitiile publice, el a fost responsabil cu transferurile in zona ofensiva, iar Mihai Stoica, cel care insista cu o incapatanare demna de cauze mai bune sa-si spuna singur "cel mai bun manager din fotbalul romanesc", a avut sarcina de a gasi (macar) un aparator.

Ce s-a intamplat e istorie, FCSB intarindu-se mult in atac si transferandu-l numai pe Larie, jucator luat la insistentele lui Becali inainte de finalul sezonului trecut.

O sa va intrebati ce face Meme Stoica si-am sa va spun ca ironizeaza. Fara sa intru in bucataria interna a celor de la FCSB si fara sa cautam definitii ale postului ocupat de el, marturisesc ca in afara de a ironiza si de a posta uneori pe site-urile de socializare numarul de bilete vandute nu stiu ce face Stoica acolo.

Presupunand insa ca este incarcat de sarcini sportive, ca se ocupa de organizarea clubului si de multe altele, cum poate "cel mai bun manager din fotbalul romanesc" sa nu transfere un fundas central de care echipa sa are mare nevoie in conditiile in care a primit mana libera din partea patronului?

FCSB are insa sansa de a intalni probabil cel mai slab adversar pe care il putea avea in aceasta faza a competitiei. Si chiar daca Plzenul nu este FC Voluntari sau ACS Timisoara, cehii nu formeaza o echipa cu adevarat redutabila, ba as indrazni sa spun ca dimpotriva, dupa cum ne-a aratat Astra in sezonul trecut.

Acest avantaj este unul care se poate intoarce rapid impotriva elevilor lui Dica daca acestia vor rata calificarea, abia atunci urmand a se vorbi cu adevarat de valoarea, sau mai repede de lipsa ei, adversarilor din preliminarii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#FCSB Plzen Europa League, #FCSB transferuri 2017, #FCSB Meme Stoica transferuri , #Mihai Stoica