Antrenorul lui Sporting Lisabona, despre meciul decisiv cu FCSB din Liga Campionilor

Marti, 22 August 2017, ora 22:01
4347 citiri
Antrenorul lui Sporting Lisabona, despre meciul decisiv cu FCSB din Liga Campionilor
Foto: Sporting Lisabona

Antrenorul echipei Sporting Lisabona, Jorge Jesus, a declarat ca se asteapta la un meci dificil in returul cu FCSB de miercuri seara, dar a precizat ca formatia sa este pregatita la toate capitolele pentru ca doreste neaparat sa se califice in grupele Ligii Campionilor.

"Din experienta stim ca maine vom avea un meci dificil. Vom fi constransi in joc, constransi in defensiva, dar nu va fi o problema pentru ca ne-am pregatit la toate capitolele. Cred ca Sporting este o echipa care are toate calitatile pentru a trece de play-off-ul Ligii Campionilor. Si spun asta fara a lua din meritele celor de la Steaua. Suntem pregatiti, vrem neaparat sa ne calificam in grupe. Campionatul Portugaliei este mult mai complicat, noi avem o situatie mai dificila decat a adversarilor care in meciul trecut cu Juventus Bucuresti si-au permis sa isi odihneasca jucatorii.

Steaua are jucatori de calitate, in special de la mijloc in sus. Budescu este un jucator foarte important al lor la fazele fixe, care cred ca va juca pentru ca am vazut ca intrat 30 de minute in meciul de campionat. Apoi este si "tanarul" Teixeira, pentru ca asa era atunci cand l-am cunoscut la 16 ani si i-am fost primul antrenor, un jucator care stie foarte bine sa gandeasca jocul. Steaua este in sine o echipa bine organizata", a spus tehnicianul.

Acesta a mentionat ca pentru Sporting Lisabona este foarte important sa joace cat mai mult in cea mai valoroasa competitie europeana inter-cluburi.

"Liga Campionilor este foarte importanta pentru noi din toate punctele de vedere, nu doar prin prisma aspectului financiar. Sa fii in Liga Campionilor inseamna mare lucru, sa nu uitam ca si eu am fost in situatia de a disputa doua finale si stiu ca este foarte important pentru o echipa sa joace acolo.

Se valorizeaza altfel jucatorii dupa participarea in Liga Campionilor. In plus, vrem sa aducem puncte Portugaliei, pentru ca noi am pierdut teren in fata celor din Franta si Rusia. Daca echipele portugheze participante in cupele europene ar avea un parcurs mai lung, atunci ar aduce valoare intregii tari", a adaugat antrenorul.

Referitor la gazonul de pe Arena Nationala, pe care a decis sa il protejeze si sa nu faca antrenamentul oficial, Jorge Jesus a mentionat ca indiferent de starea lui acesta nu poate reprezenta o scuza in cazul unui esec.

"Indiferent cum este gazonul, noi nu ne vom cauta scuze. Am colaborat cu cei de la UEFA tocmai pentru a proteja acest teren. Dar gazonul nu va fi o problema pentru echipa mea. Daca gazonul ar fi singura problema a echipei mele, atunci asta ar insemna ca ne vom califica sigur", a precizat Jorge Jesus.

FCSB intalneste, miercuri, de la ora 21,45, pe Arena Nationala din Capitala, formatia portugheza Sporting Lisabona, intr-o partida contand pentru mansa a doua a play-off-ului Ligii Campionilor. Meciul tur, disputat la Lisabona, s-a incheiat la egalitate, scor 0-0.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#FCSB Sporting Lisabona, #FCSB Liga Campionilor , #stiri FCSB