Cum a incercat Becali sa se scoata in ultimul proces pierdut cu Florin Talpan: Dezvaluiri din dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 08:10
11113 citiri
Cum a incercat Becali sa se scoata in ultimul proces pierdut cu Florin Talpan: Dezvaluiri din dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti
Foto: Hepta.ro

Gigi Becali a invocat o serie de motive caracteristice in incercarea de a scapa de plata unor despagubiri catre juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul de justitie Florin Talpan.

Curtea de Apel nu i-a dat insa dreptate lui Becali, iar finantatorul FCSB a fost obligat sa plateasca despagubiri in valoare de 30 de mii de euro dupa ce l-a jignit in mod repetat pe Talpan.

Potrivit unor documente aflate in posesia Ziare.com, Gigi Becali a insistat in fata judecatoarei de la Curtea de Apel Bucuresti pe faptul ca, jignindu-l pe Florin Talpan, a reusit sa-l ajute sa devina celebru!

"Ulterior afirmatiilor paratului opinia publica despre reclamant nu s-a schimbat in rau, ba din contra. Cei care nu il cunosteau acum il cunosc si il apreciaza", se arata intr-un document depus la dosar, semnat de avocatul Simona Neagu.

Mai mult, Becali a sustinut ca a fost provocat de Talpan si ca astfel acesta a meritat sa fie jignit in mod repetat.

"Adica daca intri in gura lupului s-ar putea sa fii muscat, nu?", intreaba avocata lui Becali in documentul depus la instanta.

De asemenea, avocata lui Becali recunoaste in inscrisul depus la dosar ca Gigi Becali are o problema cu femeile si ca este misogin.

"Toata lumea stie ca paratul este putin misogin. Dar, dupa cum ati observat, atat fata de dvs. cat si fata de mine a avut o atitudine respectuoasa. Chiar daca parerea lui despre femei nu este dintre cele mai bune, nu vorbeste urat despre nicio femeie daca nu este provocat", justifica avocata lui Becali.

In cele din urma, judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti a respins argumentele invocate de Becali si l-a obligat la plata unor despagubiri in valoare de 30 de mii de euro.

Istoricul unui conflict de durata

Conflictul de la distanta dintre Becali si Talpan a inceput in urma cu mai multi ani. Mai intai, juristul de la CSA Steaua a reusit sa recupereze o datorie pe care Becali o avea fata de clubul Armatei pentru inchirierea bazei din Ghencea.

Apoi, in 2014 a sosit sentinta definitiva in cazul marcii Steaua, dupa ce ICCJ a stabilit ca aceasta apartine clubului Armatei.

In 2016, Curtea de Apel Bucuresti a obligat societatea lui Becali sa-si schimbe numele, ceea ce s-a si intamplat in 2017, cand noua denumire a devenit FCSB.

Pe rol mai exista si un proces in care CSA Steaua solicita despagubiri de aproximativ 37 de milioane de euro pentru ca societatea lui Becali a folosit ilegal marca "Steaua" timp de zece ani. Desi in presa s-a vehiculat ca un verdict va fi anuntat pe 21 martie la Tribunalul Bucuresti, acesta nu va sosi mai devreme de 9 mai, din informatiile obtinute de Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proces Gigi Becali Florin Talpan, #despagubiri Florin Talpan Gigi Becali , #stiri FCSB