Mihai Teja dezvaluie cand l-a contactat Gigi Becali si ce obiectiv are la FCSB

Miercuri, 09 Ianuarie 2019, ora 16:14
2590 citiri
Mihai Teja dezvaluie cand l-a contactat Gigi Becali si ce obiectiv are la FCSB
Foto: captura conferinta

Noul antrenor al echipei FCSB, Mihai Teja, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca preluarea conducerii tehnice a formatiei ros-albastre este in mod clar "provocarea carierei" pentru el.

"Am revenit la echipa la care am fost secund trei ani si am fost si junior. Sunt onorat, dar in acelasi timp sa antrenez aici este o mare provocare pentru mine. Este clar provocarea carierei. Imi doresc foarte mult sa reusesc pentru ca sunt un antrenor tanar. Pentru mine este un pas inainte in cariera. FCSB este cea mai buna echipa din tara, o echipa obisnuita cu accederea in grupele cupelor europene. In ultimii 12-13 ani a fost o prezenta constanta in grupe si imi doresc sa reusesc acelasi lucru si eu", a spus el.

"La inceput am fost surprins de interesul patronului (n.r. - finantatorul Gigi Becali), pentru ca nu puteam sa cred ca se va intampla atat de repede. Dar ma bucur ca patronul s-a gandit la mine si ca imi da incredere, sper sa nu dezamagesc. Dansul m-a cautat in ziua de Craciun. Orice Craciun e frumos, dar acesta a fost unul special", a adaugat tehnicianul.

Teja a mentionat ca presiune exista la orice echipa si ca riscul de a fi demis dupa doar cateva meciuri si l-a asumat atunci cand s-a apucat de antrenorat. "Imi doresc sa fac performanta si sa castig campionatul, pentru ca acesta este obiectivul. Presiune exista peste tot, si la Gaz Metan Medias dupa trei etape cred ca eram deja inlocuit cu Flavius Stoican prin presa... Deci presiune e peste tot, si la Liga a II-a sau a III-a, pentru ca toate conducerile vor rezultate si imediat, daca se poate. Dar noi, ca antrenori, cand am inceput aceasta meserie am stiu foarte bine in ce ne bagam. Asta este riscul meseriei. La echipele mari trebuie sa castigi fiecare meci, e presiune, stiu, dar imi asum responsabilitatea. Este numai responsabilitatea mea. Eu imi doresc sa formez o echipa care sa arate un fotbal bun. Apoi cred ca toata lumea va fi multumita daca echipa va avea rezultate", a afirmat el.

Noul antrenor sustine ca pentru moment nu va schimba sistemul de joc folosit de predecesorul sau, Nicolae Dica: "Deocamdata vreau sa continuam in sistemul 4-2-3-1, dar prin dinamica jocului se schimba sistemele fara nicio problema. Vom vedea, voi discuta si cu jucatorii, cum se simt ei mai bine... Am foarte multi jucatori ofensivi si ei vor aduce un aport din punct de vedere al golurilor, dar cu siguranta trebuie sa facem si faza defensiva".

Mihai Teja a precizat ca va incerca sa isi impuna principiile de joc in stagiul de pregatire din Spania. "Rezultatele din perioada de pregatire sunt importante. Pe de alta parte, voi incerca sa impun cat mai mult principiile mele si sa incerc impreuna cu baietii sa formam un grup unit. Asta e lucrul cel mai important, pentru ca numai grupul poate aduce rezultate, nu calitatile individuale. Nu e usor sa castigi un titlu, toate meciurile de acum inainte vor fi grele. Exista un echilibru in campionat. Noi insa avem o echipa buna, o echipa cu mare calitate, iar eu consider ca pot realiza obiectivul cu jucatorii pe care ii am la dispozitie", a mai afirmat el.

Lotul formatiei FCSB s-a reunit, marti, in vederea reluarii pregatirilor, iar in perioada 10-24 ianuarie va efectua un stagiu de pregatire la Marbella (Spania), in cadrul caruia va disputa trei partide amicale cu FC Lucerna (17 ianuarie), Shanghai Shenhua (20 ianuarie) si Dinamo Kiev (23 ianuarie).

Mihai Teja (40 de ani) a fost numit, la 27 decembrie, in functia de antrenor al echipei de fotbal FCSB, in locul lui Nicolae Dica, tehnician care a parasit vicecampioana dupa infrangerea cu scorul de 0-2 in fata liderului clasamentului, CFR Cluj.

Teja, care a semnat un contract valabil un an si jumatate, a mai antrenat in cariera sa de pana acum formatiile Universitatea Cluj, selectionata Under 21 a Romaniei, Dinamo, Pandurii Targu Jiu si Gaz Metan Medias. De asemenea, el a fost antrenor secund la echipele Astra Ploiesti, Petrolul Ploiesti, Standard Liege si Mouscron.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Mihai Teja conferinta presa, #Mihai Teja antrenor FCSB, #Mihai Teja Gigi Becali , #stiri FCSB