Un avocat arunca in aer finalul de campionat in Liga 1: Putem avea un meci de baraj

Duminica, 14 Mai 2017, ora 19:37
25539 citiri
Un avocat arunca in aer finalul de campionat in Liga 1: Putem avea un meci de baraj
Foto: hepta.ro

Conflictul dintre FCSB si Viitorul este acum doar la inceput, dupa ce Viitorul a luat titlul sambata seara, iar gruparea ros-albastra este ferm convinsa sa mearga la TAS pentru a rezolva acest litigiu si pentru a cuceri al 27-lea trofeu din vitrina.

La egalitate de puncte, LPF a considerat ca Viitorul are avantaj prin prisma jocurilor directe, doar cele 2 din play-off, insa FCSB considera ca trebuie luate in considerare toate cele 4 jucate in acest intreg sezon.

Cand va afla FCSB daca va lua titlul in locul Viitorului si cat va dura judecata la TAS - surse

Un avocat din Romania a vorbit si el pe aceasta speta, despre care a vorbit mai toata lumea in aceste ultime 2 zile, iar Adrian Neacsu, avocat din Focsani specializat pe drept sportiv, a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor in care a lansat o ipoteza incredibila.

Si anume ca putem avea un meci decisiv intre cele doua, meci de baraj, intr-o singura mansa, pentru stabilirea titlului de campioana.

"Dupa victoria de ieri a Viitorului si controversa juridica initiata de Steaua am citit si eu Regulamentele FRF privind organizarea activitatii fotbalistice in Romania. Din pura curiozitate profesionala. Am citit si comunicatul de presa al LPF prin care interpreteaza regulamentul in sensul in care prin campionat se intelege numai sistemul play-out/⁠ play-off.

La rigoare juridica, art. 27 alin. 3 din ROAF, care stabileste criteriile de departajare in caz de egalitate de puncte in competitiile organizate de FRF doar in sistem campionat, NU se aplica in cazul sistemului competitional play-off. Aceasta inseamna ca daca avocatii Stelei se vor prinde si vor invoca acest lucru in sedinta de validare a FRF este posibil, pur teoretic, sa avem supriza unui meci direct Steaua-⁠Viitorul de departajare", a declarat Neacsu, pentru ziarul mai sus citat.

"Speculatia juridica a Stelei se bazeaza pe polisemantismul notiunii de campionat: in limbajul comun el desemneaza competitia prin care intr-⁠un an competitional se stabileste campiona la fotbal al Romaniei", a tinut sa mai puncteze acesta.

FCSB va merge la TAS si va plati circa 10.000 de franci elvetieni pentru a se da o sentinta in regim de urgenta, in maxim 2 saptamani, pentru ca rezultatele din acest campionat sa poata fi omologate la timp de UEFA.

D.A.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#FCSB Viitorul meci de baraj, #declaratii avocat drept sportiv TAS, #declaratii avocat Neacsu speta FCSB , #stiri FCSB