Trezoreria SUA va vinde titluri de stat, la cererea Fed

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 20:31
1513 citiri
Trezoreria SUA va vinde titluri de stat, la cererea Fed

Trezoreria Statelor Unite a anuntat, miercuri, ca va vinde titluri de stat la cererea bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), in cadrul unui program special care sa ajute Fed sa isi gestioneze fondurile.

"Programul va consta intr-o serie de titluri ale trezoreriei, in afara programului curent de imprumuturi, care vor furniza numerar pe care sa il foloseasca Federal Reserve pentru proiectele sale", potrivit comunicatului trezoreriei, citat de Reuters.

Trezoreria americana creeaza astfel un program de finantare suplimentara prin care sa se asigure ca Federal Reserve are banii de care are nevoie si posibilitatea de a furniza sustinere cu lichiditate de urgenta, fara sa fie constransa de dimensiunea propriului sau bilant contabil.

Miscarea are scopul de a calma temerile ca bilantul Fed este afectat negativ, dupa anuntul privitor la creditul acordat companiei americane de asigurari AIG.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#trezorerie, #SUA, #titluri, #stat, #vanzare , #stiri Federal Reserve