Felipe Massa castiga MP al Frantei

Duminica, 22 Iunie 2008, ora 18:47
1619 citiri
Felipe Massa castiga MP al Frantei

Brazilianul Felipe Massa s-a impus duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Frantei de la Magny-Cours, depasindu-l pe coechipierului sau Kimi Raikkonen. Podiumul a fost completat de italianul Jarno Trulli.

In urma etapei cu numarul opt a sezonului, noul lider al clasamentului a devenit Felipe Massa, cu un total de 48 de puncte, brazilianul fiind urmat de Robert Kubica, cu 46 de puncte si de Kimi Raikkonen, cu 43 de puncte. Lewis Hamilton a coborat pe locul patru, cu un total de 38 de puncte.

Ferrari si-a marit avansul la constructori, scuderia italiana acumuland 91 de puncte, in timp ce BMW se situeaza pe pozitia secunda, cu doar 74 de puncte.

Brazilianul Felipe Massa a reusit sa castige la Magny-Cours, desi a pornit din pozitia secunda a grilei de start, dupa ce in 2007 a plecat din pole position si a incheiat pe locul secund in spatele coechipierului sau Kimi Raikkonen,.

Plecat al treilea de pe grila de start, fostul campion mondial Fernando Alonso a dezamagit asistenta, terminand pe locul opt, in cursa de duminica. Alonso a fost depasit de trei ori in lupta directa, de Trulli, Lewis Hamilton si Nelson Piquet.

La randul sau, Lewis Hamilton a incheiat pe un dezamagitor loc zece, dupa ce a fost retrogradat cu zece locuri pe grila de start, fiind nevoit sa plece de pe pozitia 13.

Iata ordinea finala in cursa de duminica, in primele opt locuri: 1. Felipe Massa (Brazilia/Ferrari), 2. Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari), 3. Jarno Trulli (Italia/Toyota), 4. Heikki Kovalainen (Finlanda/McLaren-Mercedes), 5. Robert Kubica (Polonia/BMW-Sauber), 6. Mark Webber (Australia/Red Bull-Renault, 7. Nelson Piquet Jr (Brazilia/Renault), 8. Fernando Alonso (Spania/Renault).

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#felipe massa, #raikkonen, #jarno trulli, #formula 1 , #stiri Felipe Massa