Mai putini angajati la Feral SRL

   

Numarul angajatilor singurului combinat de feroaliaje din Romania, Feral SRL, a scazut din martie pana in prezent cu circa 100, conform informatiilor furnizate, vineri, de Cornel Blaja, liderul sindicatului din societatea tulceana. Presedintele sindicatului Feral a declarat ca, in momentul de fata, societatea numara circa 400 de angajati si ca exista temerea ca si acestia isi vor pierde locurile de munca in perioada urmatoare.

'Din martie si pana in prezent, societatea a pierdut circa 100 de angajati si credem ca si acestia isi vor pierde locurile de munca in perioada urmatoare. Administratia este interesata de reluarea activitatii, insa acest lucru este imposibil din cauza ca nu avem energie', a afirmat Cornel Blaja. Potrivit sursei citate, societatea Cez Vanzare SRL a actionat in instanta Enel SA din cauza ca nu isi poate onora obligatiile contractuale asumate fata de Feral SRL. 'In februarie, Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) ne-a transmis o decizie care, daca ar fi fost pusa in aplicare, Feral si-ar fi putut reincepe activitatea.

Insa ulterior, ANRE a revenit si a mentionat ca nu are competente in rezolvarea problemei de la Feral SRL. Noi am inteles in cele din urma ca avem nevoie de o decizie politica', a precizat presedintele sindicatului Feral, Cornel Blaja. Incepand cu data de 1 martie, angajatii combinatului Feral SRL au fost trimisi in somaj tehnic, motiv pentru care, timp de aproape doua saptamani, sindicalistii din combinatul tulcean au protestat zilnic in fata Prefecturii. Sistarea activitatii combinatului Feral SRL a survenit pe fondul divergentelor dintre conducerea unitatii si doi furnizori de energie electrica, Petprod si Cez Vanzare.

Conducerea combinatului a renuntat la serviciile Petprod pentru ca aceasta firma ar fi solicitat nejustificat sume mai mari decat cele prevazute in contract. Pe 1 martie, noul furnizor de energie, Cez Vanzare, s-a vazut in imposibilitatea de a-si onora obligatiile financiare ca urmare a faptului ca Petprod nu a anuntat societatea Enel SA ca renunta la contractul cu Feral SRL.

Combinatul de feroaliaje din Tulcea functioneaza din 1976 si este unicul producator de feroaliaje din siderurgia nationala care comercializeaza feroaliaje de siliciu, mangan, crom, siliciu metalic si feroaliaje speciale. La 19 martie 2002, prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni de catre Feral Ltd-Jeresy din Ucraina, societatea a devenit SC Feral SRL Tulcea, produsele obtinute in Romania fiind exportate in Asia, Europa, America de Nord.
Sambata, 16 Mai 2009, ora 12:47
Sursa: AGERPRES
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor