Sindicalistii de la Feral SA incep protestele

   

Aproximativ 150 de sindicalisti de la Feral SA sunt asteptati sa participe zilnic, in perioada 16-25 iunie, in fata Prefecturii tulcene, la mitingul de protest organizat de organizatia sindicala din singurul combinat de feroaliaje din Romania, transmite corespondentul ROMPRES.

Presedintele sindicatului Feral, din combinat, Cornel Blaza, a declarat joi ca protestul este o forma de exprimare a nemultumirii fata de faptul ca societatea Transelectrica SA nu a emis pana in prezent avizul de racordare a unitatii economice la reteaua de energie electrica.


'Am avut pana acum repetate intalniri cu autoritatile judetului, cu cele centrale, cu managerii societatii Transelectrica SA, insa fara nici un efect. Am ajuns la exasperare iar aceasta este singura noastra modalitate de a reactiona.

Poate asa vom rezolva problema' - a afirmat Cornel Blaza. Potrivit acestuia, punerea in functiune a unui racord electric de 185 MW este conditia minima pentru relansarea productiei combinatului de feroaliaje de la marginea municipiului.

Demersurile pentru obtinerea avizului tehnic de racordare la reteaua de distributie au fost incepute de membrii combinatului Feral SA inca din luna martie, ele fiind sprijinite si de Prefectura judetului.

Conducerea combinatului Feral SA doreste sa reporneasca activitatea de productie la finele lunii august, insa acest lucru depinde de obtinerea avizului.

Actionarii combinatului au aprobat un plan de investitii pe o perioada de doi ani, care presupune si retehnologizarea unitatii pentru producerea unui nou sortiment de feroaliaje, respectiv, ferocrom, in 2010 combinatul fiind programat sa functioneze la capacitate maxima.

Daca avizul de racordare la reteaua de distributie a energiei electrice va fi obtinut, numarul angajatilor societatii Feral SA, in prezent de 295, s-ar putea dubla luna viitoare, in 2009 acesta urmand sa ajunga la peste 1.300. Combinatul de feroaliaje din Tulcea a inceput sa functioneze in 1976, pe data de 19 martie 2002 pachetul majoritar de actiuni al unitatii fiind achizitionat de Feral LTD Jeresy, investitori ucraineni.

In perioada 2005-2007, numarul angajatilor din singura unitate de feroaliaje din Romania a scazut de la 1.400 la 500, aceasta situatie inregistrandu-se pe fondul cresterii repetate a tarifelor percepute pentru furnizarea energiei electrice, a majorarii cu 70% a taxelor pentru prestarile portuare si in conditiile in care China a intrat brusc cu cantitati impresionante pe piata internationala de feroaliaje.

In primul semestru al anului trecut, productia combinatului Feral SA a fost sistata, ea fiind reluata in iulie si sistata din nou in octombrie 2007. Conform unei decizii luate la finele lui 2007 de actionarii majoritari, in ianuarie 2008 au inceput primele disponibilizari, 138 din cei 471 de salariati ai combinatului ramanand la vremea respectiva fara locuri de munca
Vineri, 13 Iunie 2008, ora 12:53
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
ALUM a finalizat o investitie importanta pentru viitorul companiei
Luni, 11 februarie, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al ALUM, domnul Gheorghe ...
Procurorul Gheorghe Popovici vrea sa se intoarca la Tulcea
Joi, 14 februarie, sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va ...
Dezastru pe piata imobiliara din Tulcea: doar 42 de bunuri imobiliare vandute in ianuarie!
Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in luna ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor