Ferrari a construit un model unicat pentru un miliardar american

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 12:20
2018 citiri
Ferrari a construit un model unicat pentru un miliardar american

Ferrari P540 Superfast Aperta este cadoul pe care miliardarul american Ed Watson si l-a facut cu ocazia Craciunului. Ce e special la acest model? E singurul din intreaga lume.

Programul de proiecte speciale personalizate One to One, pe care Ferrari l-a inaugurat cu fast acum cateva luni, a dat nastere in sfarsit primului model unicat. Destinat miliardarului american Ed Watson, fiul inventatorului televiziunii prin cablu, modelul botezat oficial P540 Superfast Aperta este construit pe baza unui exemplar Ferrari 599 GTB Fiorano.

Evident, principala diferenta fata de modelul de serie din care provine este lipsa plafonului, modificare care a implicat intariri serioase la nivelul caroseriei, pentru ca modelul final sa poata fi omologat pentru rularea pe sosea. O alta schimbare evidenta la nivel exterior este aplicarea unei nuante aurii pe caroserie. Motivul nu este unul legat de megalomania celui care l-a comandat, asa cum ar putea sa para la prima vedere, ci de faptul ca acesta si-a dorit ca masina sa fie cat se poate de apropiata cu Ferrari-ul pe care Carrozzeria Fantuzzi l-a construit pentru a aparea in filmul Toby Dammit, care la randul sau are la baza una dintre povestile lui Edgar Allan Poe.

"Intotdeauna mi-am dporit sa pot sa desenez masini sport. Iar in momentul in care am vazut filmul Toby Dammit, decizia a venit simplu: intr-o zi, voi avea propriul meu Ferrari", spune Edward Watson, cel care a contribuit direct la procesul de creatie a lui P540 Superfast Aperta.

Pentru a putea sa primeasca omologarea pentru sosea, modelul final a trecut prin toate modificarile de siguranta necesare. P540 Superfast Aperta a fost construit la Maranello de inginerii Pininfarina. Desi au burdusit masina cu intariri ale sasiului care sa echilibreze pierderea plafonului si sa mentina rigiditatea torsionala la un nivel corect, masa totala a modelului a crescut cu doar 20 de kilograme, secretul constand in utilizarea extensiva a fibrei de carbon. Masina a fost reconstruita cap-coada in 14 luni.

Cititi mai multe pe site-ul Automarket.ro

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#model unic Ferrari, #Ferrari Carrozzeria Fantuzzi , #stiri Ferrari