Peste un milion de masini rechemate in service: Ar putea pleca singure de pe loc

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 10:41
3121 citiri
Peste un milion de masini rechemate in service: Ar putea pleca singure de pe loc
Foto: Facebook/Fiat Chrysler Automobiles

Fiat Chrysler Automobiles a anuntat, vineri, ca recheama in service peste 1 milion de vehicule la nivel mondial, majoritatea din Statele Unite, din cauza unor nereguli la sistemul automat de parcare care pot duce la deplasarea acestora dupa ce soferii au plecat.

41 de oameni au fost raniti in astfel de incidente, relateaza Reuters.

Rechemarea include sedanuri Dodge Charger si Chrysler 300, fabricate in perioada 2012-2014 si SUV-uri Jeep Grand Cherokee din 2014-2015.

Aproximativ 811.000 de vehicule din SUA sunt afectate, 52.000 in Canada, aproape 17.000 in Mexic si aproape 250.000 in afara Americii de Nord.

Administratia pentru Siguranta Traficului Rutier din SUA (NHTSA) a anuntat, vineri, ca "investigatia legata de sistemele de schimbare automata a vitezelor la aceste masini a aratat in mod clar o problema de siguranta care a dus la sute de coliziuni si zeci de raniri".

Fiat Chrysler a precizat ca va face modificari care sa impiedice deplasarea vehiculelor in anumite circumstante, chiar daca soferul nu le-a plasat in "modul parking".

Compania nu a mentionat cand va fi remediata problema.

NHTSA a anuntat in februarie ca a primit 314 de reclamatii, inclusiv despre coliziuni, dupa ce vehiculele s-au deplasat singure, lovind cladiri, soferi sau alte masini.

Testarea sistemului electronic de schimbare a vitezelor a aratat ca acesta ofera informatii tactile si vizuale insuficiente soferului, marind probabilitatea ca o treapta de viteza sa fie selectata in mod neintentionat.

Selectarea unei viteze este comunicata soferului printr-un indicator luminos si nu prin pozitia schimbatorului de viteze, ceea ce ii poate face pe soferi sa creada ca vehiculul este in pozitia de parcare.

Fiat Chrysler a anuntat ca a inceput sa echipeze modelele anului 2015 ale Charger si Chrysler 300 cu un nou design al schimbatorului de viteze, iar schimbatorul de viteze al Grand Cherokee a fost actualizat anul urmator.

Multe dintre coliziuni au avut loc la scurt timp dupa ce vehiculele au fost cumparate.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#masini rechemate Fiat Chrysler , #modele