Fiat isi mareste participatia la Chrysler la 58,5%

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 17:07
966 citiri
Fiat isi mareste participatia la Chrysler la 58,5%
Foto:sportscarfans.com

Grupul Fiat si-a marit participatia detinuta la compania americana Chrysler cu 5%, la 58,5%, urmand sa construiasca un automobil economic, cu consum redus, la o fabrica din Statele Unite.

Cele doua companii s-au angajat, miercuri, in fata Trezoreriei Americane, sa produca, in 2013, modelul Dodge Dart Sedan la o fabrica din Illinois, informeaza Reuters.

"Achizitionarea a inca 5% din Chrysler reprezinta un pas fundamental in completarea integrarii dintre cele doua grupuri", a declarat Sergio Marchionne, director executiv al Fiat si Chrysler.

Anul trecut, Fiat si-a majorat participatiile detinute la Chrysler de cinci ori.

Fiecare crestere a fost realizata dupa ce Fiata si-a indeplinit intelegerile stabilite cu Trezoreria Americana in 2009, inclusiv atingerea sumei de 1,5 miliarde de dolari din vanzarile de autovehicule in afara Statelor Unite, Canadei si Mexicului.

Chrysler si-a achitat, deasemenea, si datoriile pe care le avea la guvernul canadian si american.

Noul model Dodge Dart este adaptat dupa modelul Alfa Romeo Giulietta si indeplineste cerintele producatorilor pentru o masina care sa consume mai putin, avand in vedere dificultatile cu care s-au confruntat cei de la Chrysler in 2008, cand pretul benzinei a explodat.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#FIAT actiuni Chrysler, #model economic Dodge Chrysler, #Fiat Chrysler productie automobil , #stiri Fiat