Fiat si-a majorat participatia in Chrysler

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 17:03
1081 citiri
Fiat si-a majorat participatia in Chrysler
Foto: Arhiva

Fiat si-a majorat participatia in producatorul auto american Chrysler pana la 30 la suta, dupa ce Trezoreria americana a fost de acord ca modelele Chrysler sa fie vandute sub brandul Fiat in Brazilia si in Europa.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, care conduce si grupul Chrysler, intentioneaza sa majoreze participatia producatorului italian la 51%, pana la sfarsitul acestui an, inainte de organizarea unei oferte publice initiale pentru producatorul american, relateaza Bloomberg.

Sindicatul United Auto Workers detine 59,2 la suta din Chrysler, in timp ce Trezoria SUA detine 8,6% si guvernul Canadei 2,2%.

Fiat a fost de acord sa ofere noi tehnologii si sa devina managerul producatorului american pentru 20 la suta din capitalul social, urmand ca, pe baza rezultatelor obtinute, sa poata ajunge la 35 la suta, fara sa plateasca bani cash.

Grupul italian poate sa cumpere restul de 16 la suta necesari pentru a atinge o participatie de 51%. Potrivit analistilor, suma ar urca la 1,14 miliarde de dolari, daca tranzactia se va efectua in 2011, sau 1,37 de miliarde de dolari, daca se face anul viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#participatie Fiat Chrysler, #majorare participatie Fiat, #vanzare modele Chrysler Europa , #stiri Fiat