Reactia sefului Federatiei Germane de Fotbal, dupa acuzatia de cumparare a Mondialului din 2006

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 21:56
2506 citiri
Reactia sefului Federatiei Germane de Fotbal, dupa acuzatia de cumparare a Mondialului din 2006
Foto: Facebook/ FIFA

Presedintele Federatiei Germane de Fotbal (FGR), Wolfgang Niersbach, a negat informatiile privind o posibila mituire a mai multor oficiali FIFA de catre Germania, pentru a primi organizarea Cupei Mondiale din 2006.

Niersbach a facut parte din Comitetul Executiv ai carui membri ar fi fost mituiti pentru a acorda Germaniei organizarea evenimentului fotbalistic de acum 9 ani, potrivit dezvaluirilor facute de publicatia Spiegel, relateaza Sky Sports.

Germania, acuzata ca a cumparat Mondialul din 2006 - cum raspunde Adidas

"Pot sa exclud categoric acest lucru. Pot sa asigur ca, in legatura cu candidatura si primirea Cupei Mondiale din 2006, nu au fost 'fonduri speciale' la FGF, la Comitetul Executiv de candidatura sau la Comitetul ulterior de Organizare", a spus preseditele FGF.

De asemenea, intrebat daca a existat o intelegere de voturi contra bani in momentul din 2000 cand FIFA a decis tara organizatoare a Cupei Mondiale din 2006, Niesbach a precizat: "Cu siguranta nu. Pot sa asigur toti fanii fotbalului".

Scandal de proportii in fotbalul mondial: Germania, acuzata ca a cumparat Mondialul din 2006

Vineri, publicatia germana Spiegel a scris ca membrii comisiei care a acordat Germaniei dreptul de a organiza Cupa Mondiala au creat un fond special de 10,3 milioane de franci elvetieni, impreuna cu fostul presedinte al gigantului Adidas, Robert Louis-Dreyfus, care ar fi virat banii in contul respectiv.

Spiegel sustine ca banii ar fi fost folositi pentru a cumpara voturile exprimate de patru membri asiatici ai Comitetului Executiv al forului mondial, acestia fiind cei care au inclinat balanta in favoarea nemtilor, care au depasit astfel la limita Africa de Sud.

Germania a obtinut dreptul de a gazdui competitia din 2006 in luna iulie 2000, cu o diferenta de doar un vot in fata Africii de Sud, tara care avea sa primeasca turneul final de peste patru ani. Alte tari care si-au depus candidaturile au fost Brazilia, Maroc si Anglia.

De asemenea, in luna mai, Elvetia a dechis o investigatie privind candidaturile Rusiei si Qatarului la organizarea cupelor mondiale din 2018 si 2022.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Germania scandal Cupa Mondiala, #mita Cupa Mondiala 2006, #Germania mita Cupa Mondiala , #anchete FIFA