Zi istorica pentru fotbalul mondial: Vineri va fi ales noul presedinte al FIFA

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 26 Februarie 2016, ora 09:15
2367 citiri
Zi istorica pentru fotbalul mondial: Vineri va fi ales noul presedinte al FIFA
Foto: Facebook/ FIFA

Fotbalul mondial se afla in fata unei zile istorice, vineri, la Zurich, urmand a fi ales noul presedinte al FIFA, cel care ii va urma in functie suspendatului Sepp Blatter.

Cinci candidati se lupta pentru cea mai importanta functie din "sportul rege", insa numai doi dintre acestia ar avea si sanse reale de a castiga, sustin specialistii.

Majoritatea jurnalistilor straini sunt de acord ca disputa pentru fotoliul de presedinte se va da intre seicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, presedintele forului asiatic, si Gianni Infantino, actualul secretar general al UEFA.

Ceilalti trei candidati sunt printul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, sud-africanul Tokyo Sexwale si francezul Jerome Champagne, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA.

Alegerile din Zurich se vor disputa sub "umbra" celor doi mari fosti, Sepp Blater, fostul presedinte al FIFA, si Michel Platini, fost presedinte UEFA, ambii suspendati pentru sase ani din fotbal.

Desi se militeaza pentru o noua politica la nivelul forului mondial, este de notorietate faptul ca principalii favoriti de la aceste alegeri au legaturi stranse cu Blatter si Platini.

Seicul Salman este un apropiat al lui Blatter si se spune ca este marele favorit al scrutinului tocmai pentru ca va beneficia de "masinaria de vot" a fostului lider, el asigurandu-si o multime de voturi din partea statelor din Asia si Africa.

Gianni Infantino, de cealalta parte, este "mana dreapta" a lui Platini, lucrand ani buni la ordinul direct al acestuia in cadrul UEFA. De altfel, Infantino nu si-a anuntat candidatura decat dupa ce francezul a fost suspendat, iar dosarul sau respins.

In prezent, FIFA este condusa de Issa Hayatou in calitate de presedinte interimar, acesta preluand sefia forului mondial in toamna anului trecut, dupa suspendarea lui Sepp Blatter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#FIFA alegeri 2016, #FIFA alegeri presedinte, #alegeri FIFA 2016 , #Sepp Blatter