FIFA a anuntat echipa anului - 5 jucatori de la Real Madrid in primul "11"

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 11:08
4529 citiri
FIFA a anuntat echipa anului - 5 jucatori de la Real Madrid in primul "11"
Foto: Facebook/Real Madrid

Cinci jucatori de la Real Madrid si doi de la FC Barcelona, alaturi de brazilienii Dani Alves si Neymar, de la Paris Saint-Germain, si italienii Gianluigi Buffon (Juventus) si Leonardo Bonucci (Milan), figureaza in echipa ideala a anului 2017 alcatuita de Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) si sindicatul mondial al fotbalistilor (FIFPro), dupa cum s-a anuntat luni seara la Londra, in cadrul Galei premiilor "The Best" a FIFA.

Cei cinci jucatori de la Real sunt fundasii Sergio Ramos si Marcelo, mijlocasii Luka Modric si Toni Kroos, precum si atacantul portughez Cristiano Ronaldo, nominalizat pentru a 11-a oara in echipa ideala a anului.

Reprezentantii clubului FC Barcelona in cel mai bun "unsprezece" sunt mijlocasul Andres Iniesta si atacantul Lionel Messi.

Echipa ideala a anului 2017 se prezinta astfel: Gianlugi Buffon (Juventus) - Dani Alves (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Leonardo Bonucci (Milan), Marcelo (Real Madrid) - Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona) - Neymar (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Veteranul italian Gianluigi Buffon (Juventus), in varsta de 39 de ani, a fost desemnat cel mai bun portar al anului 2017 in cadrul aceleiasi gale. Este pentru prima oara cand FIFA acorda un premiu pentru cel mai bun portar al anului.

Buffon a castigat titlul in Serie A pentru a sasea oara consecutiv cu Juve si a jucat finala Ligii Campionilor, pierduta in fata celor de la Real Madrid. El i-a devansat in ancheta pe portarul costarican Keylor Navas, de la Real Madrid, si pe germanul Manuel Neuer (Bayern Munchen).

Atacantul francez Olivier Giroud (Arsenal) si-a adjudecat premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului, dupa lovitura sa de scorpion reusita pe 1 ianuarie impotriva echipei Crystal Palace (2-0). Giroud s-a impus in fata jucatoarei venezuelene Deyna Castellanos si a portarului sud-african Oscarine Masuluke.

Giroud a fost premiat la Londra de actrita Catherine Zeta-Jones si de fostul fotbalist uruguayan Diego Forlan.

Olandeza Lieke Martens (24 ani), atacanta echipei FC Barcelona, a castigat luni premiul The Best pentru cea mai buna fotbalista a anului. Martens, care a ajuns la Barca de la Rosengard, a cucerit anul acesta titlul european cu echipa Olandei. Ea a fost desemnata cea mai buna jucatoare a turneului.

Sarina Wiegman, selectionera echipei Olandei, si-a adjudecat titlul de cea mai buna antrenoare de fotbal feminin dupa titlul continental cucerit in vara. Ea i-a devansat in clasament pe francezul Gerard Precheur si pe danezul Niels Nielsen.

Fosta internationala, cu 104 selectii, Wiegman i-a succedat in palmaresul premiului tehnicienei germane Silvia Neid.

Atacantul togolez Francis Kone, care a salvat viata a patru fotbalisti in ultimii opt ani, a primit premiul Fair Play in Gala The Best. Jucatorul echipei cehe Zbrojovka Brno (26 ani) i-a salvat viata portarului unei echipe adverse, Martin Berkovec, in februarie, care a fost gata sa isi inghita limba.

Africanul nu a fost prezent la ceremonie, premiul fiindu-i acordat unui membru al familiei de fostul fotbalist francez Marcel Desailly si de actorul britanic Patrick Stewart.

Premiul pentru cea mai frumoasa galerie a fost acordat suporterilor echipei scotiene Celtic Glasgow.

Premiile The Best FIFA:

Cel mai bun jucator:

Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid) 43,16%

Lionel Messi (Argentina/Barcelona) 19,25%

Neymar (Brazilia/Paris Saint-Germain) 6,97%

Cea mai buna jucatoare:

Lieke Martens (Olanda/Barcelona) 21,72%

Carli Lloyd (SUA/Houston Dash) 16,28%

Deyna Castellanos (Venezuela/Santa Clarita) 11,69%

Cel mai bun antrenor:

Zinedine Zidane (Franta/Real Madrid) 46,22%

Antonio Conte (Italia/Chelsea) 11,62%

Massimiliano Allegri (Italia/Juventus) 8,78%

Cel mai bun antrenor de fotbal feminin:

Sarina Wiegman (Olanda/nationala Olandei) 36,24%

Gerard Precheur (Franta/Olympique Lyon) 12,64%

Nils Nielsen (Danemarca/fara echipa) 9,37%

Cel mai bun portar:

Gianluigi Buffon (Italia/Juventus) 42,42%

Keylor Navas (Costa Rica/Real Madrid) 32,32%

Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen) 10,10%

Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol:

Olivier Giroud (Franta/Arsenal) 36,17%

Oscarine Masuluke (Africa de Sud/Baroka FC) 27,48%

Deyna Castellanos (Venezuela/Santa Clarita) 20,47%

Cea mai frumoasa galerie:

Celtic (Scotia) 55,92%

Borussia Dortmund (Germania) 36,20%

FC Copenhaga (Danemarca) 7,88%

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#FIFA echipa ideala 2017 , #stiri FIFA