FIFA a anuntat nominalizatii pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului 2016

Vineri, 04 Noiembrie 2016, ora 22:15
4319 citiri
FIFA a anuntat nominalizatii pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului 2016
Foto: FIFA

FIFA a anuntat vineri nominalizatii pentru titlul de cel mai bun jucator al anului 2016. De pe lista celor 23 de nominalizati nu lipsesc portughezul Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, si argentinianul Leo Messi, de la FC Barcelona, doi atacanti care au dominat in ultimii ani fotbalul mondial.

Organizata pana in acest an impreuna cu France Football, ocazie cu care era decernat Balonul de Aur, ceremonia anuala de la Zurich se va numi de acum "The Best FIFA Football Awards".

Castigatorul titlului de cel mai bun jucator al anului va fi anuntat intr-o gala organizata la Zurich pe 9 ianuarie.

Iata cei 23 de nominalizati:

Sergio Aguero (Argentina/Manchester City), Gareth Bale (Tara Galilor/Real Madrid), Gianluigi Buffon (Italia/Juventus), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid), Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City), Antoine Griezmann (Franta/Atletico Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Suedia/Paris Saint-Germain/Manchester United), Andres Iniesta (Spania/FC Barcelona), N'Golo Kante (Franta/Leicester City/Chelsea), Toni Kroos (Germania/Real Madrid), Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen), Riyad Mahrez (Algeria/Leicester City), Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), Luka Modric (Croatia/Real Madrid), Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen), Neymar (Brazilia/Barcelona), Mesut Ozil (Germania/Arsenal), Dimitri Payet (Franta/West Ham United), Paul Pogba (Franta/Juventus/Manchester United), Sergio Ramos (Spania/Real Madrid), Alexis Sanchez (Chile/Arsenal), Luis Suarez (Uruguay/FC Barcelona) si Jamie Vardy (Anglia/Leicester City).

Duel strans intre Messi si Ronaldo

Messi a castigat de cinci ori distinctia de cel mai bun jucator mondial al anului, iar Cristiano Ronaldo, de trei ori.

Balonul de Aur va fi acordat in continuare de revista France Football.

Campionatul Spaniei da zece jucatori pe lista anuntata vineri de FIFA: cinci de la Real Madrid (Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modric si Sergio Ramos), patru de la FC Barcelona (Messi, Andres Iniesta, Neymar si Luis Suarez) si unu de la Atletico Madrid (Antoine Griezmann).

Tot zece jucatori da campionatul Angliei. De la Manchester City sunt Sergio Aguero si Kevin de Bruyne. Zlatan Ibrahimovic si Paul Pogba vin de la Manchester United, unde ambii au sosit in aceasta vara. N'Golo Kante, Jamie Vardy si Riyad Mahrez vin de la Leicester (primul a semnat in vara cu Chelsea). Dimitri Payet este jucatorul lui West Ham, iar Mesut Ozil si Alexis Sanchez, de la Arsenal.

Campionatul Italiei este reprezentat de veteranul lui Juventus, Gianluigi Buffon, iar ce al Germaniei, de doi fotbalisti de la Bayern, Manuel Neuer si Robert Lewandowski.

Votul pentru cel mai bun jucator si cel mai bun antrenor al anului, atat in fotbalul masculin si in cel feminin, incepe pe 4 noiembrie si se incheie pe 22 noiembrie.

Jumatate din voturi vor apartine capitanilor si selectionerilor celor 211 echipe nationale din lume, iar cealalta jumatate, publicului, care va vota online, si unui grup de peste 200 de ziaristi.

Lista definitiva cu trei finalisti pentru fiecare categorie, precum si candidatii la Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol, si la premiul FIFA Fan Award vor fi anuntati pe 2 decembrie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#FIFA nominalizari fotbalistul anului 2016, #fotbalistul anului 2016 , #stiri FIFA