Hagi isi dezvaluie secretele intr-un interviu eveniment acordat FIFA

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 23 Octombrie 2012, ora 14:46
3549 citiri
Hagi isi dezvaluie secretele intr-un interviu eveniment acordat FIFA

Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist roman din secolul trecut, si-a dezvaluit o parte dintre secrete in cadrul unui interviu eveniment acordat forului mondial.

Pe pagina de internet a FIFA "Regele" a raspuns celor mai diverse intrebari, de la cum si-a inceput cariera pana la fotbalul pe plaja sau cel feminin.

Iata interviul lui Gica Hagi:

Poti sa ne spui cum ti-ai inceput cariera de fotbalist? Cum ai fost descoperit?

Mi-a placut fotbalul dintotdeauna. La varsta de 3 ani parintii m-au dus sa dau probe la un club profesionist din Constanta. La 11 ani participasem deja la o competitie profesionista, Cupa Sperantei, acolo unde doi ani la rand am fost cel mai bun jucator si golgheterul.

Ce parere ai despre fotbalul feminin?

Calitatea jocului creste cu fiecare turneu disputat. Este ciudat, dar in acelasi timp este frumos pentru noi, barbatii, sa le privim pe fete cum joaca.

O parte dintre fostii jucatori s-au orientat catre fotbalul pe plaja la finalul carierei. Pe tine te-a tentat aceasta posibilitate?

Ii admir pe cei care au facut acest lucru. Dupa ce m-am retras din activitatea de fotbalist profesionist am participat si eu la cateva turnee de fotbal pe plaja. Fiind nascut la malul marii, sunt obisnuit cu acest tip de fotbal.

In decursul carierei ai trecut pe la destul de multe cluburi iar fotbalul a evoluat mult fata de cand l-ai inceput. Cum percepi fotbalul modern?

Tehnica invinge intotdeauna fizicul. In ziua de astazi este la moda sa te bazezi atat pe tehnica individuala a jucatorului, cat si pe tehnica grupului.

Cum poate ajunge un jucator la performantele tale?

Trebuie sa fie rabdator si tenace. Trebuie sa isi gaseasca o echipa unde se crede in el si unde poate juca in mod constant. Acest lucru il ajuta sa creasca.

Ai fost un idol pentru multi tineri, dar care au fost eroii tai atunci cand erai copil?

Pe vremea mea nu puteam sa urmarim meciurile internationale, dar chiar si asa stiam ca cel mai bun fotbalist era Johan Cruyff. Cand am ajuns la Barcelona, in 1994, el era antrenor. Am mers acolo pentru el. Muncind cu el am atins nivelul maxim. Dintre romani, m-a impresionat Anghel Iordanescu. Era un jucator de creatie, stangaci ca mine. Ulterior mi-a fost si antrenor la Steaua si la echipa nationala.

Care este implicarea in fotbal?

Am pus in practica un proiect unic in Romania - Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Am investit in infrastructura si am construit un complex cu 8 terenuri de antrenament, cazare si restaurant pentru jucatori. Academia primeste anual 280 de fotbalisti din toate grupele de varsta, 66 dintre ei facand parte din programul sport/cazare/scoala. La numai trei ani de la infiintare, Academia a devenit cel mai bun centru de pregatire din Romania, promovand 22 de jucatori la loturile nationale.

In cariera de fotbalist, Gica Hagi a evoluat la Farul, Sportul, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray.

Ulterior, el a devenit antrenor, pregatind nationala Romaniei, Bursaspor, Galatasaray, Poli Timisoara, Steaua si, din nou, Galatasaray.

Acum, fostul jucator de geniu este patron de echipa prim-divizionara, el detinand gruparea Viitorul Constanta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Hagi interviu FIFA, #Hagi secrete, #cariera Giga Hagi, #Academia de Fotbal Gheorghe Hagi , #stiri FIFA