Lista cu fotbalistii si antrenorii candidati la Balonul de Aur 2012

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 12:21
3873 citiri
Lista cu fotbalistii si antrenorii candidati la Balonul de Aur 2012
Foto: fifa.com

FIFA si France Football au facut publica lista candidatilor la premiile "Balonul de Aur 2012" si "Antrenorul anului 2012" atat pentru fotbalul masculin cat si cel feminin.

Expertii in fotbal din cadrul Comisiei de Fotbal a FIFA si un grup de experti de la revista franceza France Football au elaborat o lista cu 23 de jucatori si zece antrenori nominalizati la cucerirea trofeului.

Alegerea candidatilor la trofeele puse in joc se afla in mana capitanilor de echipa, a antrenorilor echipelor nationale si a ziaristilor de la France Football.

La data de 29 noiembrie 2012, forul international si revista franceza vor anunta in cadrul unei conferinte de presa la Sao Paolo in Brazilia, numele celor trei jucatori, a trei jucatoare si a cate trei antrenori din fotbalul masculin si feminin care au obtinut cele mai multe voturi.

In plus vor fi anuntate si numele a trei candidati pentru Premiul Puskas(cel mai spectaculos gol al anului), Premiul FIFA FIFPro World XI(cei mai buni jucatori ca portar, fundas, mijlocas si atacant)

Castigatorii tuturor premiilor vor fi anuntati in gala "Balonul de Aur FIFA" care se va desfasura la Zurich pe data de 7 ianuarie 2013, cand se vor acorda in afara de premiile amintite mai sus si Premiul Prezidential si Premiul Fair Play.

Iata si lista candidatilor:

Balonul de Aur (masculin)

Sergio Aguero (Argentina), Xabi Alonso (Spania), Mario Balotelli (Italia), Karim Benzema (Franta), Gianluigi Buffon (Italia), Sergio Busquets (Spania), Iker Casillas (Spania), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Didier Drogba (Coasta de Fildes), Radamel Falcao (Columbia), Zlatan Ibrahimovic (Suedia), Andres Iniesta (Spania), Lionel Messi (Argentina), Manuel Neuer (Germania), Neymar (Brazilia), Mesut Ozil (Germania), Gerard Pique (Spania), Andrea Pirlo (Italia), Sergio Ramos (Spania), Wayne Rooney (Anglia), Yaya Toure (Coasta de Fildes), Robin van Persie (Olanda), Xavi (Spania)

Cel mai bun antrenor (masculin)

Vicente del Bosque (Spania), Jose Mourinho(Real Madrid), Pep Guardiola(ex FC Barcelona), Alex Ferguson (Manchester United), Roberto Di Matteo (Chelsea), Jupp Heynckes (Bayern Munchen), Jurgen Klopp (Borussia Dortmund), Joachim Loew (Germania), Cesare Prandelli (Italia), Roberto Mancini (Manchester City).

Balonul de Aur (feminin)

Camille Abilly(Franta), Miho Fukumoto(Japonia), Carly Lloyd (SUA), Marta(Brazilia), Aya Miyama(Japonia), Alex Morgan (SUA), Megan Rapinoe(SUA), Homare Sawa (Japonia), Christine Sinclair (Canada), Abby Wambach(SUA).

Cel mai bun antrenor (feminin)

Bruno Bini (Franta), John Herdman (Anglia), Patrice Lair (Franta/Olyimpique Lyon), Maren Meinert (Germania), Silvia Neid (Germania), Hope Powel (Anglia), Norio Sasaki (Japonia, Pia Sundhage(Suedia), Steve Swanson (SUA), Hiroshi Yoshida(Japonia)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#balonul de aur 2012, #Lista candidatilor Balon Aur , #stiri FIFA
Comentarii
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Cristiano Ronaldo