TAS a luat o decizie controversata impotriva FIFA

Joi, 19 Iulie 2012, ora 16:46
2009 citiri
TAS a luat o decizie controversata impotriva FIFA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a ridicat suspendarea pe viata din toate activitatile legate de fotbal dictata de FIFA in cazul presedintelui suspendat al Confederatiei Asiatice de Fotbal (AFC), Mohamed Bin Hammam.

TAS a constatat absenta unor "probe directe" in acest caz.

FIFA l-a acuzat pe Bin Hamman ca a cumparat voturi in vederea alegerilor pentru presedintia forului fotbalistic mondial la o intrunire a confederatiei din Zona Caraibelor, care a avut loc la inceputul lunii mai 2011, in Trinidad Tobago, oferind plicuri continand cate 40.000 de dolari (29.000 de euro).

Scandalul a izbucnit la finalul lunii mai 2011, chiar inaintea alegerilor pentru presedintia FIFA, unde oficialul din Qatar era singurul contracandidat al lui Josph Blatter. Hamman si-a retras candidatura, iar Comisia de Etica a FIFA l-a suspendat provizoriu. Blatter a fost reales presedinte la 1 iunie 2011. Bin Hamman a fost suspendat pe viata de FIFA in august 2011. El a facut apel la aceasta decizie, dar acesta a fost respins. Hamman s-a adresat apoi TAS.

Luni, Confederatia Asiatica de Fotbal a anuntat ca l-a suspendat pentru 30 de zile pe presedintele sau, Mohamed Bin Hammam, banuit de incalcarea codului etic si de coruptie.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul sau oficial, AFC a anuntat ca l-a suspendat pe presedintele forului dupa un audit al finantelor confederatiei.

Auditul a fost efectuat cu privire "la evenimentele din jurul negocierilor si derularii anumitor contracte, precum si asupra tranzactiilor financiare realizate in si din conturile AFC si cele personale ale lui Bin Hamman pe durata mandatului sau", a precizat comunicatul.

Mohamed Bin Hammam nu mai poate "lua parte la nicio activitate fotbalistica efectuata sub jurisdictia AFC, pana cand Comisia de Disciplina a AFC nu va lua o decizie in acest caz", se mai arata in comunicat.

El este banuit de incalcarea codului de etica, de coruptie, de conflict de interese si de primirea de cadouri si alte foloase necuvenite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#TAS decizie FIFA, #Bin Hammam suspendat FIFA, #scandal coruptie FIFA , #stiri FIFA