UEFA iese la atac dupa arestarile de la FIFA

Joi, 28 Mai 2015, ora 09:01
6424 citiri
UEFA iese la atac dupa arestarile de la FIFA
Foto: UEFA

Comitetul Executiv al UEFA s-a intalnit dupa ce autoritatile din Elvetia au arestat sapte inalti oficiali ai FIFA, miercuri dimineata, intr-un hotel de lux.

Intr-un comunicat de presa, UEFA acorda "un cartons rosu" pentru FIFA si considera ca situatia creata "este un dezastru pentru FIFA si murdareste imaginea fotbalului in general"

"UEFA este cu adevarat socata si intistrata in acelasi timp. Aceste evenimente arata, inca o data, cum coruptia este infipta adanc in ideologia FIFA", arata UEFA.

Oficialii forului european au solicitat astfel amanarea alegerilor pentru sefia FIFA, programate vineri.

De asemenea, UEFA militeaza pentru indepartarea de urgenta a lui Sepp Blatter din fruntea forului mondial.

Autoritatile din Elvetia au arestat, miercuri dimineata, sapte persoane anchetate privind fapte de coruptie, intr-un caz instrumentat de FBI si Departamentul american de justitie.

Cele sapte persoane sunt Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepresedinte al FIFA si presedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, delegat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepresedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, si Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Cele sapte persoane sunt cercetate pentru luare de mita si alte foloase, incepand cu anii '90, suma trecand de peste 100 de milioane de dolari.

Persoanele vor fi extradate in SUA, unde vor fi judecate.

Aceasta ancheta a inceput dupa ce americanul Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv FIFA, a colaborat cu autoritatile american, pledand vinovat pentru acuzatii precum inselatorie, frauda electronica si complot. De asemenea, alte trei persoane au pledat vinovate in acest caz.

Conform informatiilor din presa, se investigheaza actiuni ce au avut legaturi in special cu evenimente din America. Autoritatile din Elvetia au anuntat insa ca vor declansa anchete pentru a cerceta si modul in care s-a facut repartizarea unor turnee finale.

De asemenea, exista informatii conform carora atribuirea Cupei Mondiale de fotbal din 2010 catre Africa de Sud s-ar fi facut prin acte de coruptie, fapt ce ar fi fost confirmat de sase dintre cei sapte arestati.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arestari FIFA, #persoane arestate FIFA, #coruptie FIFA , #stiri FIFA
Comentarii
Poza Musafir
Musafir
rank 5
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Si cum este cu smenul din Qatar 2022 ?