Flanco a iesit din insolventa

Joi, 29 Iulie 2010, ora 12:40
2894 citiri
Flanco a iesit din insolventa
Foto: Arhiva

Flanco a anuntat iesirea din insolventa prin depunerea planului de reorganizare la Tribunalul Bucuresti. Retailerul incheie astfel in timp record - mai putin de opt luni - un amplu proces de reorganizare judiciara, intregul business fiind complet restructurat operational si financiar.

"Flanco a reusit cel mai rapid plan de reorganizare efectuat la acest nivel, compania depunand planul de reorganizare la mai putin de un an de la declansarea procesului", a declarat Andrei Cionca, Managing Partner al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Flanco, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Potrivit reprezentantilor Flanco, planul de iesire din insolventa a implicat: restructurarea drastica a costurilor prin renegocierea chiriilor, diminuarea numarului de angajati, scaderea costurilor logistice si operationale; implementarea unui amplu program de crestere a vanzarilor care vizeaza inclusiv crearea unei noi culturi organizationale; derularea unor campanii inovative de marketing; lansarea unor servicii noi care au adus plusvaloare experientei de cumparare; revigorarea magazinelor prin implementarea unui nou design dar si a unei noi organizari; marketing localizat, adaptat nevoilor si cerintelor specifice clientilor; cresterea investitiilor in angajati si training-uri de specialitate, sistem nou de bonusare etc.

Planul de reorganizare a fost posibil in contextul revigorarii business-ului Flanco si a obtinerii sprijinului partenerilor de afaceri, compania demonstrand ca poate reprezenta in continuare un jucator important in piata electroIT, se mai arata in comunicat.

"Flanco a redevenit pe parcursul anului 2010 un business viabil. Masurile drastice de restructurare implementate in ultimele 7 luni au inceput rapid sa genereze efecte pozitive, vanzarile companiei fiind in crestere constanta de la luna la luna, cu un numar de clienti in crestere. Sustinerea pe care o avem din partea tuturor partenerilor de afaceri este fara indoiala una pragmatica, bazata pe potentialul nostru de dezvoltare, si intr-o foarte mica masura una sentimentala, sustinuta de cei 16 ani de istorie ai companiei pe piata locala", a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

Astfel, compania a trecut pe zero incepand cu luna iunie 2010, dupa 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 - iunie 2010). Cota de piata a companiei a depasit in iunie si iulie 2010 valoarea celei din iunie 2009, in ciuda unei piete in scadere sau a masurilor de contractie a consumului precum majorarea cotei TVA.

Bazat pe vanzarile actuale, Flanco isi propune pentru 2011 atingerea unei cote de piata de 10%, urmand sa realizeze o cifra de afaceri de 110 milioane de euro.

Flanco International este unul dintre cei mai importanti retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de 71 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii. Strategia companiei consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin dezvoltarea retelei Flanco in toate regiunile tarii si printr-o continua imbunatatire a performantelor obtinute de magazinele Flanco.

A.T.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Flanco insolventa, #Flanco plan reorganizare, #Flanco restructurare , #faliment