Teia Sponte a primit o autorizatie ilegala de constructii de la Primaria Voluntari

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 18:04
4571 citiri
Teia Sponte a primit o autorizatie ilegala de constructii de la Primaria Voluntari

Vicepresedintele Clubului Steaua, Teia Sponte (foto), ar fi primit o autorizatie de construire ilegala cu ajutorul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, pentru un imobil de 8 etaje, autorizatie revocata ulterior.

Astfel, procurorii DNA au decis sa deschida un nou dosar de urmarire penala in legatura cu posibile activitati de coruptie in care principalii vizati sunt angajatii Primariei Voluntari, printre care primarul Florentin Pandele, subsecretarul Carmen Serban si arhitectul Iosif Cristian Moscu, informeaza Newsin.

Potrivit rechizitoriului DNA prin care a fost trimis in judecata, in decembrie 2008, Teia Sponte ar fi obtinut in 2007 o autorizatie de construire pentru un imobil de 8 etaje amplasat pe un teren de aproape 1.000 de metri patrati situat in raza orasului Voluntari.

Aceasta autorizatie a avut la baza o hotarare a Consiliului Local urmare a unei propuneri venite din partea Primariei Voluntari. Aceasta a decis aprobarea pentru proiectul imobiliar al lui Teia Sponte a unui Plan Urbanistic Detaliat (PUD) pentru o cladire cu doua subsoluri, parter si 8 etaje, desi Consiliul Judetean Ilfov isi daduse acordul doar pentru o cladire cu parter si 8 etaje.

In urma unei adrese emise de Prefectura Ilfov in care se cerea "reanalizarea in vederea revocarii" autorizatiei prin care se aproba construirea unei cladiri cu doua subsoluri, parter si 8 etaje, functionarii primariei Voluntari au revocat acest act.

"Fortati de aceasta adresa, urmare a faptului ca Prefectura Ilfov constatase ilegalitatea, functionarii Primariei procedeaza la solicitarea revocarii hotararii consiliului local decisa cu incalcarea legii (...) la scurt timp prin dispozitia nr. 2413-04.07.2007 Primaria Voluntari revoca autorizatia de construire nr 122/04.07.2007 pentru imobilul lui Teia Sponte", arata procurorii in documentul in care primarul de Voluntari, Florentin Pandele, a fost deja trimis in judecata pentru fals intelectual.

Potrivit procurorilor DNA, o astfel de autorizatie poate fi anulata, si nu revocata, doar in fata instantei de contecios administrativ, ceea ce ar fi intarziat lucrarile de constructie a imobilului detinut de Teia Spointe. Ca urmare, printr-o hotarare a Consiliului Local din iulie 2007 s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru imobilul lui Teia Sponte, pentru ca mai apoi primarul Florentin Pandele, impreuna cu secretarul Carmen Serban si arhitectul Iosif Moscu, sa semneze autorizatia de construire in baza vechiului certificat de urbanism din 2006.

Procurorii DNA nu au trecut cu vederea in efectuarea cercetarilor ca Teia Sponte este "unul dintre subordonatii pe linie de afaceri" a lui Gigi Becali, acesta din urma fiind un prieten apropiat al primarului din Voluntari.

Potrivit procurorilor, din cele 427 de autoriztii de construire emise de Primaria Voluntari in anul 2007, doar doua au fost revocate, cea lui Oguz Ylimaz si cea a lui Teia Sponte.

Asadar, anchetatorii au decis cu privire la acest ultim caz sa disjunga urmarirea penala si sa efectueze in continuare cercetari asupra mai multor functionari din Primaria Voluntari existand suspiciuni cu privire la savarsirea unor infractiuni de coruptie si fals intelectual.

De asemenea, procurorii au decis contiunuarea cercetarilor pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie fata de primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, subsecretarul Carmen Serban si arhitectul Iosif Cristian Moscu, precum si fata de alti functionari ai primariei Voluntari, in dosarul in care au fost deja trimisi in judecata pentru fals intelectual.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe 23 decembrie 2008, pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele, arhitectul sef Iosif Moscu, secretarul general Carmen Serban si pe alte trei persoane in legatura cu unele acte false date pentru un complex rezidential, se arata intr-un comunicat al DNA.

Florentin Pandele este acuzat de fals intelectual in forma continuata, la fel ca si arhitectul sef al Directiei Urbanism din cadrul Primariei orasului Voluntari, Iosif Cristian Moscu, si Carmen Nicoleta Serban, secretar general al Primariei orasului Voluntari.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti, primul termen fiind fixat pentru data de 22 ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Teia Sponte, #Florentin Pandele, #procurori DNA, #autorizatie constructie , #primar Voluntari