Florin Calinescu intra in politica din cauza lui Basescu

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 08:30
4612 citiri
Florin Calinescu intra in politica din cauza lui Basescu

Suparat ca presedintele Traian Basescu i-a lipit eticheta "defunct", ca urmare a serialului de comedie "Anticamera", in care seful statului era ironizat, Calinescu a batut palma cu PNL si a lasat sa se inteleaga ca va candida pentru un mandat de senator.

Despre modul in care are de gand sa faca politica, despre teatru si film dar si despre motivele care l-au impins sa-si doreasca un rol pe scena politica, Florin Calinescu a vorbit in cadrul unui interviu acordat cotidianului Adevarul.

Pentru inceput, tinta atacurilor a fost Traian Basescu. Dupa ce a dezvaluit ca il vizita deseori in miez de noapte in biroul sau pe vremea cand actualul presedinte era ministru al Transporturilor, Calinescu.

"Traian nu are limite la jigniri atunci cand merge cu avionul si ia la bord, cum se spune. Evaluandu-ma, am constatat ca sunt orice, mai gras, mai cocosat, mai ipohondru, dar nu sunt defunct. Pentru ca Basescu sa inteleaga acest lucru trebuie sa vorbesti pe limba lui. Unde? In politica.", afirma Florin Calinescu.

Ulterior, actorul i-a mai aruncat o "sageata otravita" presedintelui, atunci cand vorbeste despre amorurile prezidentiale din strainatate sau de la noi. Pana si Bill Clinton nu a putut rezista, si Sarkozy... si astalalt s-o fi saturat de gonflabile pe vapor si atunci a procedat simplu: 'Ce vrei?'. 'Vreau sa-mi dai si mine o parcare si inchide usa'".

Nici Ion Iliescu nu a scapat de atacurile viitorului posibil candidat. "Domnia sa a fost frecvent si constant indoctrinat sa nu inghita umorul si entertainmentul. De parca ne-a lasat ceva important, in afara de niste tineri morti la Revolutie si de niste mineri care ne-au zapacit in bataie. Nu depistez nimic important facut de fostul presedinte al Romaniei", afirma Calinescu, in interviu.

Incercand sa demonstreze ca nu banii sau alte motive "meschine" l-au atras in politica, el se intreaba: "Ma duc in Parlament sa ce? Sa-mi trag amante sau sa fac bani? Eu am opt masini. Credeti-ma ca stau prin garaj. Mi le-am luat din diverse motive".

In schimb, in planurile sale politice, Capitala ocupa un loc destul de important: "Bucurestiul are insa o alta problema: este un oras prost facut si cred ca numai cu dinamita si napalm poate sa se indrepte. N-ai cum altfel!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Florin Calinescu, #atacuri, #Traian Basescu, #napalm , #PNL