Avionul cu trupul regelui Cioaba a aterizat pe aeroportul din Otopeni

Marti, 20 August 2013, ora 20:46
4834 citiri
Avionul cu trupul regelui Cioaba a aterizat pe aeroportul din Otopeni
Foto: Arhiva

Avionul care a transportat trupul regelui Cioaba din Turcia in Romania a aterizat, marti seara, in jurul orei 20.30, pe aeroportul din Otopeni.

Trupul regelui Cioaba va fi transportat, in cursul zilei de miercuri, din Otopeni in Sibiu cu o masina, a anuntat unul dintre fiii liderului rrom. Potrivit Romania TV, de marti noapte, pana miercuri inainte de plecare, trupul regelui va fi depus la o capela din Bucuresti. Florin Cioaba, autointitulat rege al rromilor, va fi depus la "Palatul regal", la resedinta sa din Sibiu, a transmis B1 TV.

Peste 200.000 de persoane, rromi din toata tara, sunt asteptate la inmormantarea lui Florin Cioaba care va avea loc vineri. Chiar si presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar putea fi prezent la funeralii, dupa ce Dorin Cioaba, fiul cel mare al regelui a spus ca si seful statului este invitat, precum si oricine doreste sa aduca un ultim omagiu.

Autointitulatul rege al rromilor Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Inca de cand a fost internat la spitalul din Antalya, cazul regelui Cioaba a stranit mari contoverse: contre intre politicieni, declaratii ale comunitatilor de rromi din toata tara si informatii contradictorii la televizor.

Scandalul facturii de la spital

Dorin Cioaba, fiul cel mare al liderului rrom, cel care a mostenit coroana, a anuntat, dupa moartea tatalui sau, ca nu are bani sa plateasca factura de peste 300.000 de dolari pe care spitalul din Antalya a emis-o in urma interventiei chirurgicale.

Ulterior, Dorin si-a schimbat declaratia si a spus ca factura emisa de spital a fost de 22.000 de dolari. Totusi, chiar si asa, familia lui Cioaba continua sa acuze personalul din spital de rele tratamente si de santaj.

La un moment dat, Dorin Cioaba a solicitat ca aceste tratamente sa fie decontate de guvern, apoi fiul lui Cioaba a cerut ca factura sa fie platita din banii Casei de Sanatate unde tatal sau era asigurat. Dupa ce a aflat ca serviciile cerute de familie in spital nu erau conforme cu cele acoperite de Casa de Sanatate, factura a fost achitata din banii familiei.

Moartea regelui Cioaba, motiv de galceava intre politicieni

In timp ce "regele" era inca in viata, Traian Basescu l-a sunat pe doctorul Bradisteanu pentru a-l ruga sa mearga in Turcia si sa evalueze starea de sanatate a liderului rrom.

Ulterior, a aparut informatia conform careia seful statului ar fi solicitat un avion care sa aduca trupul neinsufletit al lui Cioaba in tara.

Aceasta informatie a fost infirmata de Administratia Prezidentiala, dar aceasta dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat intr-o emisune difuzata de Antena3 ca nu este de acord cu o asemenea propunere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Cioaba trup rege avion aterizat , #stiri Florin Cioaba